Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bănci |
|

HSBC: 35.000 de disponibilizări

HSBC, gigantul bancar, va începe din nou un program de disponibilizări, dorind să reducă 35.000 de locuri de muncă.
disponibilizari

HSBC, gigantul bancar, va începe din nou un program de disponibilizări, dorind să reducă 35.000 de locuri de muncă, informează Mediafax. Noel Quinn, directorul executiv al HSBC, a declarat că decizia de a relua concedierile întrerupte în martie a fost stabilită de o scădere a profiturilor din primul trimestru, dar și de prognozele economice sumbre din cauza crizei coronavirus.

Deși perioada este una dificilă, reprezentanții HSBC au declarat că vor face tot posibilul să îi ajute pe cei concediați. Banca a lansat planul de restructurare în februarie, menționând că dorește să elimine 35.000 de locuri de muncă în următorii trei ani. Astfel, va reuși să își scadă costurile anuale cu 4,5 miliarde de dolari. După ce piața globală a fost grav afectată de pandemia de coronavirus o lună mai târziu, banca a spus că va amâna concedierile.

“Realitatea este că măsurile și schimbările pe care le-am anunțat în februarie sunt și mai necesare astăzi. Nu am putut opri pierderile de locuri de muncă la nesfârșit – a fost întotdeauna o întrebare, nu dacă, ci când”, a mai adăugat Quinn.

Noel Quinn a explicat că se așteaptă ca majoritatea angajaților să rămână până la sfârșitul anului, urmând ca apoi să fie implementate schimbările.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii