Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Hristu Caraman

Hristu Caraman.jpg
Avere: 10 milioane de euro Vârstă: 55 de ani Reşedinţă: Tulcea Domeniu: Turism

Ambiţios din fire, omul de afaceri tulcean Hristu Caraman recunoaşte că munceşte 24 din 24 de ore pentru ca hotelurile Delta pe care le deţine să fie în top. Vrea să predea ştafeta celor doi copii ai săi (Costel şi Zoia), însă aşteaptă momentul potrivit. Susţine că pe Costel îl pregăteşte să preia Hotelul „Delta“ de 4 stele, dar asta doar după ce fiul lui său va trece printr-o ucenicie de câţiva ani la „Intercontinental“ Bucureşti. Pentru fiica lui, Zoia păstrează, spune el, Hotelul „Delta“ de 3 stele. Este mândru de ceea ce a realizat şi susţine că ambii copii au fost şcoliţi la Academia de Studii Economice şi sunt gata să-i preia afacerea.

Hristu Caraman povesteşte că, la începutul anilor ’80, a lucrat în Germania, unde a reuşit să strângă 7.000 de mărci, iar în 1988, în urma absolvirii unor cursuri specifice, a devenit şef de unitate la hotelul pe care îl deţine astăzi. A preluat Hotelul Delta în locaţie de gestiune, iar ulterior a participat la privatizarea acestuia. Caraman a cumpărat hotelul cu ajutorul creditelor de la bănci, iar după ce a devenit proprietar a ales să îşi extindă afacerea. A investit an de an în modernizarea complexului turistic, iar în 2009 a deschis pe faleza din Tulcea un nou hotel cu 100 de camere.

Afaceristul tulcean se mândreşte cu bucătarul-şef al complexului Delta, Nicolae Buşu, şi spune că acesta a gătit chiar pentru Prinţul Albert al II-lea de Monaco. Întâlnirea de la bordul vasului „Camena“, proprietatea lui Caraman, dintre prinţul monegasc şi miniştrii români – al culturii, Teodor Paleologu, şi al turismului, Elena Udrea, a avut loc în 2009.

„A participat la multe concursuri internaţionale şi s-a întors cu nenumărate premii. Este cel mai bun“, adaugă omul de afaceri. Caraman preferă bucătăria românească, iar în ceea ce priveşte bolizii este fan Mercedes. Deţine un E-Clase, două microbuze de lux, dar şi trei nave de croazieră pentru turişti. Deşi are în portofoliu două hoteluri de trei, respectiv patru stele, Caraman deţine şi o vilă impozantă, cu o suprafaţă construită de peste 900 metri pătraţi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii