Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Studiu: Hotelurile grecești au mulțumit turiștii în prima jumătate a anului

Turiștii care au fost cazați în hotelurile din Grecia și-au expirmat o satisfacție mai mare față de cei care au mers în destinațiile concurente, cel puțin în prima jumătate a acestui an, potrivit  Global Review Index by ReviewPro de  Association of Hellenic Tourism Enterprises, informează cotidianului grec Kathimerini.
grecia

Mai exact, din 94.940 de turiști intervievați, cazați în hotelurile grecești, 84,3% s-au arătat mulțumiți. Cea mai mare rată de satisfacție la nivel regional a fost înregistrată  în Nord-Vestul Greciei în Epir de 88,6% și în insulele Ciclade cu 88%.

Santorini și Myconos au înregistrat o pondere mai mare față de alte stațiuni populare cum ar fi ST Tropez, Sardinia și Ibiza. De asemenea, turiștii repondenți s-au arătat mai satisfăcuți de hotelurile din Halkidiki și Creta decât în cele din Mallorca, Marbella,Bodrum, Rimini și Antalya.

Potrivit ReviewPro, scorurile destinațiilor de vacanță de peste 80% sunt considerate satisfăcătoare.

Într-un al studiu publicat recent de SETE Intelligence (InSETE), departamentul de cercetare al Greek Tourism Confederation, se arată că turismul a contribuit în 2014 direct la PIB-ul Greciei cu 17 miliarde de euro în 2014, 9% din PIB-ul total al țării.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii