Cautare
, Forbes Staff

Bani și Investiţii |
|

Hotelierii români avertizează că numărul turiștilor israelieni riscă să scadă după agresiunile jandarmilor

Hotelurile de 4 și 5 stele resimt efectul protestului din 10 august, în timpul căruia patru turiști israelieni au fost agresați de jandarmii români, potrivit datelor furnizate de Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), aceasta avertizând că numărul turiștilor israelieni riscă să scadă în continuare.
protest oug_4

În 2017, peste 220.000 de israelieni și-au petrecut vacanțele în România, fiind a doua țară emițătoare de turiști pentru România, după Germania.

FIHR avertizează că în anii următori s-ar putea înregistra un declin al turiștilor israelieni care vizitează România, dacă autoritățile române nu oferă garanții turoperatorilor israelieni că astfel de incidente nu vor mai avea loc. Agresiunile jandarmilor români asupra a patru turiști israelieni în cadrul protestelor din 10 august produc deja efecte pentru hotelieri, care au constatat deja o ușoară scădere a numărului de turiști din Israel.

“În acest moment există riscul ca incidentul respectiv (prin amploarea pe care a luat-o) să zdruncine cel mai important factor în luarea deciziei de călătorie pentru turiștii israelieni, și anume securitatea. Pentru turiștii din Israel, siguranța reprezintă primul motiv în alegerea destinației. Dacă nu vom reacționa prin îmbunătățirea promovării și comunicării cu piața Israel, cu siguranță că astfel de elemente vor aduce scăderi importante în circulația turistică dinspre această țară”, a declarat Călin Ile, președintele FIHR.

În contextul reacției prompte a Ambasadei Israelului și a impactului pe care l-a avut acest incident în mass-media din Israel, FIHR atrage atenția că ne aflăm în fața unui risc de scădere a atracției României pe piața din Israel, iar autoritățile române ar trebui să reacționeze de urgență pentru a atenua efectele negative.

Astfel, FIHR recomandă autorităților de la București să comunice cu turoperatorii și cu autoritățile din Israel, dar și cu turiștii, și să-i convingă că România reprezintă o destinație sigură.

Anul trecut, 220.949 de turiști israelieni au vizitat România, dintr-un total de 2.73 milioane de turiști străini, reprezentând peste 8% din piață. În 2017, numărul turiștilor israelieni în România a crescut cu peste 15% față de anul precedent.

“În astfel de momente se vede cel mai bine utilitatea birourilor de turism dintr-o anumită țară și că acum, mai mult decât oricând, constatăm ce decizie proastă a luat fostul ministrul Turismului Mircea Dobre eliminând birourile de turism, fără să pună nimic în loc. În astfel de situații, ar trebui să își arate eficienta și Compania Municipală de Turism Bucuresti, care are personal bine plătit și bugete consistente pentru promovarea orașului, dar efectele sunt zero. Banii colectații de la hotelieri din city tax (sume care în București, depășesc 2 milioane de euro anual) ar fi bine să fie investiți în astfel de momente pentru a estompa efectele negative pe care le putem avea pe o piață foarte importantă după asemenea incidente” a adăugat Călin Ile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii