Cautare
, Contributor

SmallBusiness |
|

Hotelierii români anunţă pentru Paşti preţuri ca la bulgari

la_mare.jpg
Minivacanţa oferită de sărbătorirea consecutivă a zilelor festive de 1 Mai, dedicată Muncii, şi cea a Paştelui, 5 şi 6 mai, nu are corespondent în agenda publică a ultimilor trei decenii. Tocmai de aceea hotelierii români din sudul litoralului au anunţat că oferă preţuri ca la bulgari.

În ultimii ani, majoritatea românilor care au ales să-şi petreacă vacanţa estivală aproape de casă a optat în ultima instanţă în favoarea ofertelor hotelierilor bulgari. Tocmai de aceea, Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) a anunţat  că în 2013 îşi propune să inverseze această opţiune de vacanţă.

Astfel, începând cu 1 mai şi până la jumătatea lunii iunie în hotelurile FPTS din sudul litoralului, adică cele din staţiunile Neptun, Olimp, Venus, Saturn, Jupiter şi Mangalia, vor fi practicate preţuri speciale pentru un pachet de şase nopţi, echivalente în opinia patronatului amintit cu cele practicate de vecinii bulgari.

Astfel, în sudul litoralului pentru şase nopţi o persoană va plăti la hotelurile de o stea 157 de lei, 180 de lei pentru 2 stele, 203 lei pentru hotelurile de 3 stele (ofertele fiind fără mic dejun inclus) în cadrul programului Litoralul pentru toţi. Pentru ofertele cu mic dejun inclus, tot pentru un pachet de şase nopţi, sudul litoralului va cunoaşte prețuri cuprinse între 270 de lei, la hotel de 2 stele, 326 de lei pentru 3 stele, 373 de lei pentru 4 stele și 465 de lei pentru 5 stele.

FPTS suţine că tarifele din staţiunile din sud sunt cu 30% mai mici decât cele practicate în hotelurile din nordul litoralului, acolo unde principala atracţie este exercitată de staţiunea Mamaia, dar şi de hotelurile construite în ultima perioadă de timp în Constanţa.

Pe de altă parte, hotelierii românii nu vor fi atraşi nici în acest an, în număr semnificativ de practicarea serviciilor all-inclusive, pe motiv că turiştii români sunt inconstanţi în opţiuni. Cu toate acestea, vor exista anumite hoteluri, atât în nordul litoralului, cât şi în sud, care vor oferi celor interesaţi servicii all-inclusive, adică cu pensiune completă, mic dejun, prânz şi cină, dar şi acces la piscină şi bar, precum şi activităţi distractive sau sportive.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii