Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Hotelierii de la mare, afectați de pandemia de coronavirus, cer ajutor Guvernului pentru a putea supraviețui

Hotelierii de la mare, afectați de pandemia de coronavirus, solicită Guvernului anularea și amânarea de taxe și impozite pentru a putea supraviețui în această perioadă.  
098 dosar Litoral 1

Pandemia de coronavirus afectează puternic vânzările de vacanțe pe litoralul românesc, operatorii de la malul Mării Negre, dar și agențiile de turism care vând litoralul se confuntă deja cu un blocaj economic, motiv pentru care solicită Guvernului o serie de măsuri menite să limiteze pierderile astfel încât să poată funcționa în parametri normali în această vară, când se estimează că o mare parte dintre români se vor orienta către vacanțele interne.

Printre aceste măsuri de salvare solicitate se numără exceptarea de la plată a taxelor și a impozitului pe salarii în perioada 1 martie – 30 iunie 2020, amânarea plății impozitelor si taxelor locale a operatorilor din turism si servicii aferente primului semestru din 2020, pentru o perioadă de 6 luni, fără penalizări și dobânzi, prelungirea termenelor de plată privind impozitele și contribuțiile sociale de la 1 iulie la 31 decembrie, oferirea imediată a voucherelor de vacanță și acordarea de subvenții pentru plata salariilor.

„Această situație determină scăderea masivă a încasărilor pentru următorul trimestru, cel puțin, și implicit o scădere importantă a veniturilor pentru întreaga perioadă a anului 2020. Însă, în același timp suntem nevoiți să susținem cheltuieli considerabile generate, în special, de salariile angajaților (contractele de muncă și impozitele și taxele aferente acestora), astfel că pierderile fiscale sunt inevitabile. În acest context, operatorii economici din turism se vor confrunta cu o situație de blocaj economic, care va afecta în mod grav posibilitatea de menținere în plată a resursei umane existente, a achitării impozitelor și taxelor locale, imposibilitatea achitării ratelor la credite etc”, a declarat Anca Nedea, directorul executiv al Organizației Patronale Mamaia Constanța.

Uniunea Europeană a luat deja în discuție posibilitatea unui pachet comun de stimulare fiscală pentru a impulsiona economia și a evita o recesiune. Italia a anunțat o serie de măsuri pentru diminuarea impactului economic, precum: suspendarea obligativității plății facturilor pentru utilități, taxe și ipoteci, suspendarea ratelor la creditele imobiliare, extinderea termenelor limită pentru plata taxelor de către companiile din zonele afectate. De asemenea, a anunţat un fond suplimentar de salarii pentru a-i sprijini pe angajaţii concediaţi din cauza carantinei şi a restricţiilor de călătorie Portugalia a adoptat o lege specială pentru suspendarea temporară a contractelor de muncă pentru firmele care au înregistrat scăderi ale vânzărilor cu 40%, în ultimele trei luni, în comparație cu anul trecut.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii