Cautare
, Contributor

Travel |
|

HotelGuru: 7 ponturi pentru a rezerva o vacanță în România la prețuri mai mici

Pentru cei care se gândesc să călătorească mai mult în România, portalul de rezervări online HotelGuru oferă câteva sfaturi interesante pentru a rezerva o vacanţă la preţuri cât mai mici.
transilvania

În primul rând, portalul propune călătoriile în timpul săptămânii. Vacanțele la începutul săptămânii (în special în zilele de luni, marți și miercuri) sunt mai iefine, hotelierii fiind dispuși să reducă prețurile pentru a-și ține hotelurile ocupate.

Un al doilea sfat ar fi legat de rezervările online. Hotelurile și pensiunile sunt prezente în mediul online, atât prin site-uri proprii de prezentare, cât și prin intermediul site-urilor de rezervări online care sunt agregatoare de unități și oferte de cazare, fiindcă cele mai multe dintre site-uri oferă discount-uri între 15-30% pentru rezervările online, față de rezervarea direct la recepție.

Apoi, ar trebui urmărite promoţiile fulger și cele speciale. Prețurile pot scădea între 30 -50% în perioadele care nu sunt foarte aglomerate, iar hotelierii folosesc aceaste campanii pentru a-și crește gradul de ocupare și pentru a se promova către baze de date de zeci de mii de pasionați de turism. Pentru românii care urmăresc frecvent site-urile de rezervări există şi promotii fulger, iar voucherele oferite în cadrul acestora includ cazarea dar şi, uneori, demipensiune sau acces la SPA și alte servicii.

În plus, trebuie ştiut că grupurile tot timpul beneficiază de reduceri. Călătoriile în grupuri mari sunt mai accesibile la preț și de multe ori hotelierii sunt dispuși să facă oferte speciale pentru grupurile cu un număr mare de persoane. De cele mai multe ori, agențiile de turism specializate pe turism corporate sau MICE sunt cele care negociază discounturi importante pentru astfel de grupuri.

Un al cincilea sfat, ar fi abonarea la newsletter. E-mail marketingul este o metodă eficientă pentru a afla din timp despre reducerile pentru pachete de turism, iar dacă ești abonat la astfel de newslettere poți economisi timp și bani. De obicei, site-urile specializate în rezervările de cazare online își anunță în primul rând abonații despre noile oferte și reduceri.

Un alt sfat ar fi planificarea din timp a vacanţei. Este foarte important să rezervați cazarea cu cât mai mult timp înainte. Hotelurile oferă prețuri mai bune sau upgrade la camere mai bune pentru cei care știu ce își doresc și care își planifică vacanța cu mai mult timp în avans. Motivele sunt legate în special de cash-flow, iar pentru hotelieri este deosebit de important să știe că se pot baza pe niște venituri sigure, chiar dacă acestea sunt mai mici.

În cele din urmă, un ultim pont este acela că ofertele last-minute ar trebui urmărite cu atenţie, mai ales că Internetul oferă posibilități care acum 10 ani nu existau, acesta fiind și motivele pentru care turismul a crescut atât de mult la nivel mondial în ultimul deceniu. Online se pot urmări în permanență inclusiv ofertele last-minute pe care hotelierii le fac frecvent pentru a-și umple camerele de turiști. Există uneori oferte last-minute pentru cazare chiar și la 30-40% din prețul inițial de cazare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii