Cautare
, Editor Coordonator

Design |
|

Hotel LOBBY – La prima vedere

Holul hotelului era odinioară un spațiu primitor, elegant, discret dacă era nevoie, unde se înfiripau idile, romanțe și alte aventuri, ori se încheiau afaceri colosale. Astăzi, când nu găzduiește mania grandorii, lobby-ul trebuie să impresioneze chiar de la prima vedere - prin dimensiuni sau prin valoarea obiectelor de artă care îl decorează.
Le Jardin (2)

The parisian, Macao

The Parisian face parte din familia Sands, una dintre cele mai vechi companii care operează în industria jocurilor de noroc, deținută de miliardarul Sheldon Adelson (locul 15 în Topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume). În Macao, Adelson deține hotelurile The Venetian, The Parisian și Sands Macau, primul cazinou american deschis într-o provincie chineză (Adelson și-a recuperat într-un an investiția făcută în hotelul-cazinou din Macao, iar de atunci averea sa s-a multiplicat de 14 ori.)

Sheldon Adelson a intrat în afacerea cu cazinouri în 1989, când a cumpărat cazinoul Sands din Las Vegas, pe care l-a demolat trei ani mai târziu ca să construiască The Venetian, un cazinou inspirat de luna de miere petrecută de omul nostru în laguna italiană cu a doua sa soție.

Venețianul din Las Vegas are un echivalent de 2,4 miliarde de dolari în Macao și un văr îndepărtat, The Parisian. Hotelul a costat 2,5 miliarde de dolari, are 3.000 de camere și un Turn Eiffel de 162 de metri înălțime în față.

Lobby-ul sau atriumul este impresionant, având în centru o fântână arteziană. Tavanele din zona recepției sunt pictate ca la Versailles, iar intrarea seamănă cu aceea a Operei Garnier.

Al Bustan Palace

Hotelul Al Bustan a fost amenajat într-o clădire care a servit drept reședință pentru actualul sultan al Omanului, Qaboos bin Said Al Said. Născut în 1940, acesta a preluat puterea de la tatăl său în 1970, printr-o lovitură de stat. Aflat la conducerea Omanului de aproape jumătate de secol, sultanul Qaboos este actualmente cel mai longeviv lider din Orientul Mijlociu.

Din camerele decorate în culori apropiate celor din natura înconjurătoare, oaspeții Al Bustan Palace, parte a lanțului hotelier Ritz-Carlton, pot admira priveliștea splendidă a Mării Omanului sau a Munților Hajar.

Situat într-o clădire care are arhitectura unui vechi fort arab și accesibil cu ajutorul buggy-urilor, centrul de relaxare este operat de Six Senses Spa și se întinde pe o suprafață de peste 3.000 de metri pătrați. Designul locului este inspirat de cultura locală, iar tratamentele oferite au același specific, folosind ingrediente tradiționale locale.

Locul care impresionează cel mai mult este holul hotelului, un atriu de 38 de metri înălțime (o treime din înălțimea Turnului Eiffel din Paris, ceva mai mult decât un bloc cu zece etaje din București). Pereții sunt lucrați în filigran, iar din tavan atârnă candelabre impresionante.

Atlantis, The palm

Atlantis a fost primul resort inaugurat pe insula artificială The Palm, din Dubai. Hotelul are 1.548 de camere și 22 de etaje și a costat 1,5 miliarde de dolari. În hol sau the Grand Lobby, o sculptură în sticlă de Dale Chihuly impresionează prin colorit și dimensiune.
A fost realizată artizanal, din 3.000 de piese de sticlă suflată. Fiecare piesă a fost adăugată manual, rezultând structura finală de 10 metri înălțime.

Chihuly este unul dintre cei mai reputați sculptori în sticlă, material foarte dificil de modelat, căruia totuși artistul reușește să-i dea forme neașteptate, uneori aparent imposibile. În 1976, Chihuly a fost implicat într-un accident auto. Artistul a fost proiectat prin parbriz, ale cărui cioburi i-au produs multiple tăieturi pe față și l-au lăsat fără ochiul stâng. Tavanul holului este decorat de opt picturi murale realizate de artistul spaniol Albino Gonzalez, specializat în reinterpretarea mitologiei.

Palazzo versace, Dubai

Chiar dacă pe dinafară seamănă mai degrabă cu Marriottul din București și mai puțin cu palatul de secolul 16 cu care îl asemuiește site-ul oficial, la interior, Palazzo Versace Dubai este o declarație impresionantă de stil. Și nu acel stil Versace opulent, strident-agresiv, uneori vecin cu kitsch-ul, care s-ar fi integrat perfect unui Dubai care, pare a fi o replică la scară urbană a unui magazin Versace – ci un stil care deși pare că aglomerează contrastele, culorile, formele, chiar dacă îți dă impresia că enough is never enough, își păstrează eleganța.

Simbolul Casei Versace, capul Medusei, lucrat în piatră de râu, te întâmpină pe podeaua holului, chiar sub candelabrul care cântărește nu mai puțin de trei tone. Spațiile comune ale hotelului sunt lucrate în marmură, există un mozaic ce conține nu mai puțin de 1,5 milioane de piese, coloane de marmură cu extremitățile superioare aurite, picturi murale. Piesele de mobilier sunt furnizate de Casa Versace, iar unele dintre materiale sunt folosite exclusiv pentru această locație.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii