FacebookTwitterLinkedIn

Centrul socio-medical HOSPICE de la Adunații Copăceni, amenajat pe domeniul donat de către familia Florescu, a fost inaugurat după o investiție totală de 1,7 milioane de euro, suma provenită de la sponsorii și donatorii care susțin cauza îngrijirii paliative.

Clădirile care existau pe domeniul de la Adunații Copăceni, inclusiv conacul (clădire de patrimoniu), au intrat într-un proces complex de renovare și utilare, iar lucrările au fost finalizate datorită sprijinului oferit cu generozitate de partenerii fundației.

Amenajat pe un domeniu pitoresc, lângă București, centrul va include o unitate cu 12 paturi ce va oferi îngrijire paliativă copiilor, spații pentru activități educativ-terapeutice destinate copiilor, un adăpost dedicat familiilor aflate în situații limită (6 apartamente sociale), un centru educațional, un centru de zi pentru diferite terapii ocupationale, o cladire destinata activitatilor de kinetoterapie, o clădire destinată taberelor de vară, un centru de terapie pentru familii și un centru educațional destinat personalului medical.

Reprezentanţii centrului precizează că, în momentul în care centrul va funcţiona la capacitate maximă, în fiecare an aproximativ 200 de copii vor fi îngrijiți la noul centru HOSPICE. De asemenea, se vor organiza 2.000 de sesiuni de evaluare şi de terapie, iar cca. 300 de copii vor participa la taberele de vară.

“În numele familiei noastre, am dori să îi felicităm pe Graham Perolls și echipa lui superbă pentru că au fructificat proiectul Copăceni. Drumul a fost mai lung, dealul a fost mai abrupt, obstacolele imprevizibile. Dar rezultatul este că tinerii români care luptă cu boala cu mult curaj vor avea o viață mai bună, iar satisfacția noastră este dincolo de cuvinte”, au transmis John și Radu Florescu.

“M-am îndrăgostit de conacul de la Adunații Copăceni de prima oară când l-am văzut. Când m-am îndreptat spre conac, prin câmpurile de flori sălbatice, aproape puteam să îmi imaginez cum pacienții noștri copii stau afară și se bucură de natura frumoasă din jur. Nu îmi venea să cred că familia Florescu dorea să doneze vechea reședință de vară către HOSPICE, cu scopul de a ajuta copiii bolnavi și vulnerabili. Șase ani mai târziu, conacul a fost restaurat și readus la vechea sa glorie și acum este pregătit să primescă paciențíi copii afectați de boli limitatoare de viață  și pe familiile acestora, care au nevoie de tipul special de îngijire pe care HOSPICE o poate oferi. Vineri, 21 septembrie, este o zi de sărbătoare pentru a recunoaște generozitatea incredibilă a tuturor donatorilor care au făcut posibil ca acest proiect să devină realitate”, a declarat Graham Perolls (foto), președinte fondator al HOSPICE Casa Speranței.

Graham Perolls este cel care, în urmă cu 26 de ani, a adus în România conceptul de îngrijire paliativă.

“Această zi este una specială pentru HOSPICE și pentru paliația pediatrică în egală măsură. Primul centru socio-medical din România pentru copiii cu boli incurabile și familiile lor este un proiect unic nu doar în țara noastră, ci în regiune, și le suntem foarte recunoscători tuturor celor cărora ne-au ajutat ca acest proiect să prindă viață. Renovarea unor clădiri frumoase, dar aflate într-o stare precară, a fost o mare provocare, însă cu ajutorul sponsorilor și al celor care ne-au fost alături vom reuși să redăm societății conacul Florescu, o clădire de patrimoniu superbă. Suntem încă la jumătatea drumului, mai avem nevoie de sprijin. Am terminat partea de construcție, dar începe partea de dotare, echipare, cumpărare medicamente, instruire angajați etc. Sperăm că prin acest centru să facem ca fiecare zi să conteze pentru cei care vor găsi aici găzduire și tratament, precum și o casă pentru familiile lor”, a declarat Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței.

HOSPICE Casa Speranţei îşi doreşte ca acest centru să devină în cel mai scurt timp un punct de referinţă în îngrijirea paliativă mondială. Pentru echipamentele medicale, cumpărare medicamente și instruire angajaților, fundația mai are nevoie de fonduri, costul anual de funcționare fiind estimat la 400.000 de euro. Companiile și donatorii individuali care vor să sprijine acest demers pot găsi informații suplimentare pe site-ul fundației.