Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Filantropie |
|

HOSPICE Casa Speranței a deschis un nou centru în București

HOSPICE Casa Speranței este primul centru caritabil românesc dedicat îngrijirii pacienților cu boli incurabile și familiilor lor.
Inaugurare Centrul  Hospice Casa Sperantei

Clădirea HOSPICE Casa Speranței are trei etaje și o suprafață totală de 3.000 de metri pătrați. Centrul va oferi asistență pentru 700 de pacienţi, facilităţi de tip centru de zi pentru 5.000 de persoane, tratament la domiciliu cu un număr de peste 11.000 de vizite la domiciliu, clinică de bolnavi ambulatori, peste 8.000 de consultaţii şi servicii de sprijin de specialitate pentru afecţiunile sânilor, tratamentul stomelor şi pentru edemurile limfatice.

HOSPICE Casa Speranței este cea mai mare organizație medicală non-profit din România, care oferă servicii gratuite de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli terminale în București, Brașov, Făgăraș și Zărnești. HOSPICE oferă servicii gratuite din 1992 și a fost desemnat un centru de excelență pentru Europa de Est.

La mijlocul anului 2013, Wienerberger, unul dintre liderii producători de cărămidă, s-a alăturat acestui proiect și l-a susținut prin donarea de cărămizi Porotherm, buiandrugi și mortar, precum și prin asigurarea transportului materialelor folosite la construcție.

În 2012, Wienerberger și Habitat for Humanity Internațional au lansat un parteneriat pentru ajutorarea familiilor vulnerabile din România și Bulgaria pentru a obține un loc decent în care să trăiască.

HOSPICE Casa Speranței a fost înființată în 1992, fiind primul centru caritabil românesc dedicat îngrijirii pacienților cu boli incurabile și familiilor lor. Aceasta a fost prima asociație medicală din țară specializată în îngrijirea acestor pacienți, în special a copiilor și tinerilor.

Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. La nivel internațional, Habitat for Humanity a construit și reabilitat peste 800.000 de locuințe pentru 4 milioane de persoane din 80 de țări de pe întreg Globul.

Potrivit estimărilor, 60.000 de oameni mor de cancer în fiecare an. Peste 15.000 de pacienți au nevoie de ajutor paliativ numai în București. În 2013, Habitat for Humanity a început un parteneriat cu HOSPICE Casa Speranței pentru a ajuta la construirea unui nou centru pentru pacienții în fază terminală din București. Construcția este încheiată și noul centru HOSPICE Casa Speranței s-a deschis, vineri, 19 septembrie 2014.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii