
“Sistemul universitar din SUA permite studenților să aleagă ce cursuri vor să urmeze în fiecare semestru. Astfel, am fost capabil să mă înscriu direct în cursurile mai avansate de matematică și nu numai. Încă din primii doi ani de facultate am fost coleg cu studenți din anul patru, obținând note foarte bune. Acum, la început de an trei, am terminat cursurile de profil necesare pentru licență”, spune Horia în prezentarea sa.
Vedeți aici cine e studentul român al anului în lume.
Astfel, Horia urmează un curs de doctorat în analiză armonică/funcțională și învață geometrie algebrică sub supravegherea unui profesor. “În ultima vară am participat la program de cercetare la University of Minnesota. Experiența a fost un succes. Am demonstrat un caz particular al unei conjecturi prin introducerea anumitor obiecte combinatorice”, adaugă românul.
Află care sunt premianții galei LSRS din acest an.
În urma acestui program, Horia a scris un articol care a captat atenția câtorva profesori de la alte universități. “Munca mea nu se rezumă doar la matematică. Mi-a făcut plăcere să învăț noțiuni importante din domenii ca informatica, economia, fizica, istoria sau psihologia. În timpul rămas la Princeton, îmi doresc să continui să studiez matematica la nivel de doctorat, putând astfel să lucrez cu succes în acest domeniu și după absolvirea studiilor”, precizează Horia Mania.
Ce își doresc studenții români din străinătate?
În cadrul Galei LSRS din acest an, au participat peste 800 de invitați personalități din mediile academic, cultural, public și privat, studenţi şi absolvenţi români și membri LSRS din peste 30 de ţări și au fost oferite nouă premii.