Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Horia Simu a fost reținut de procurorii DNA

Omul de afaceri Horia Simu a fost reţinut de procurorii anticorupţie într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unui imobil din Bucureşti, prin care s-a produs un prejudiciu de peste 55 de milioane de euro, informează MEDIAFAX.
 aboneaza-te
Horia_Simu_Schiopu

Horia Simu a fost adus, joi noapte, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru audieri, după încheierea percheziţiilor din cursul zilei la locuinţa sa. După mai puţin de o oră, el a fost reţinut de procurori, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Simu urmează a fi prezentat vineri cu propunere de arestare preventivă unui judecător de drepturi şi libertăţi.

Vezi locul lui Horia Simu în TOP Forbes 500 Miliardari!

Procurorii DNA au percheziţionat, joi, timp de peste 12 ore locuinţa omului de afaceri, unde au găsit aproximativ 150 de tablouri, unele semnate de Corneliu Baba, Corneliu Pătraşcu şi Samuel Mutzner, precum şi ceasuri de lux şi bijuterii.

În perioada 2006 – 15 ianuarie 2008, Horia Simu ar fi sprijinit şi înlesnit nerespectarea prevederilor legale de către preşedintele, vicepreşedintele şi membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, prin depunerea la un dosar de despăgubire a unui imobil şi, anterior, la emiterea dispoziţiei primarului general al Capitalei din 9 iulie 2007, respectiv a avizului de legalitate a Prefecturii Bucureşti din 7 septembrie 2007, a mai multor înscrisuri, printre care o adeverinţă medicală şi o expertiză extra-judiciară din 2006 întocmită de expertul Zizi Dumitrescu, prin care s-a prezentat fals o stare de sănătate precară şi o identificare greşită a terenului, pentru a acredita ideea de imposibilitate de restituire în natură şi de urgenţă în soluţionarea dosarului.

Simu apare pe locul al doilea în topul dosarelor de despăgubiri ale Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), instituţie aflată în subordinea primului ministru, cu despăgubiri obţinute de 466,7 milioane de lei.

Horia Simu şi Horia Pitulea au preluat din anul 2003 producătorul de cupru Cuprom.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii