Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Horia Simu – 500 Miliardari Ediţia 2011

Nume: Horia Simu Avere: 7-8 milioane de euro Varsta: 36 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Metalurgie, construcții

Împreună cu partenerul lui de afaceri, Horia Pitulea, şi fost coleg la Citibank, unde ambii ocupau posturile de vicepreşedinţi, Simu a intrat în afacerile cu metale neferoase după preluarea companiei Cuprom, în 2003. Timp de trei ani, cifra de afaceri a companiei Cuprom a urcat constant până la nivelul de 200 de milioane de euro, anual. Pe fondul scăderii abrupte a preţului la cupru, compania s-a confruntat cu grave probleme financiare, iar la sfârşitul anului 2008 a fost declanşată procedura de insolvenţă.

Nici companiile achiziţionate ulterior nu au mai dat randamentele scontate. Simu este acţionar majoritar la compania de construcţii CCCF Bucureşti, prin intermediul vehiculului de investiţii Wagma Holdings Limited înregistrat în Cipru. Pentru a salva de la insolvenţă CCCF, Simu a fost nevoit să vândă compania de construcţii SCT Bucureşti pentru 1,6 milioane de euro, la mai puţin de jumătate din preţul de referinţă din piaţă.

Vezi care era averea lui Horia Simu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii