Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Horia Culcescu

Avere: 65 de milioane de euro Vârstă: 40 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domenii: agricultură, viticultură, imobiliare

Este o persoană oarecum controversată, pentru că numele lui se leagă fie că vrea sau nu de Gigi Becali, finanţatorul Stelei. Acesta l-a împrumutat cu suma de 15 milioane de euro, conform declaraţiei sale de avere, iar de aici încep interpretările. La momentul actual, inginerul agronom Horia Culcescu este cel mai mare producător de conserve din legume şi fructe din România, deţinând circa 280 de hectare de sere. Ambiţiile lui nu se opresc deloc aici, vrea să devină un furnizor important al lanţurilor internaţionale de magazine prezente în România. Primul contract a fost semnat deja şi prevede livrarea a circa 20% din vânzările de roşii unor lanţuri precum Metro, Real sau Carrefour. În acest sens, Culcescu a investit 15 milioane de euro într-un complex de sere încălzite la Pipera.

La momentul actual, omul de afaceri are mai multe companii cu activitate în domeniu: Berser (sere în cartierul Berceni, Bucureşti ), Leoser (sere în Popeşti-Leordeni), deţinând ferme de legume în Turnu Măgurele, Işalniţa, Craiova şi 13,5 hectare în zona Pipera, în apropiere de Bucureşti.

În acelaşi timp, Culcescu a investit peste 20 milioane de euro în ultimii ani în plantaţia de vie de la Ostrov, pe malul Dunării, de care se ocupă sora sa, Oana Belu. Domeniile Ostrov deţin aproximativ 1.600 de hectare de teren, din care 1.200 de hectare sunt plantate cu viţă-de-vie. Compania dispune de o fabrică nouă, cu o capacitate de depozitare de 130.000 de hectolitri de vin pe an, în urma unei investiţii de circa cinci milioane de euro.

Culcescu a lansat un vin pentru echipa de fotbal Steaua şi se pare că vrea să intre mai nou pe piaţa de spumante. În continuare este pus pe fapte mari. Vrea să valorifice la maximum potenţialul zonei. Are de gând să facă un port privat de iahturi la Ostrov, un hotel de cinci stele cu săli de conferinţă şi birouri, dar şi terenuri de fotbal sau de golf.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii