FacebookTwitterLinkedIn

„Cel mai important lucru care s-a discutat a fost alocarea resurselor bugetare pentru Măsura 224, alocarea a 20% din diferența cifrei de afaceri pentru operatorii din industria turismului, industria ospitalității. Am obținut acordul ministrului Economiei pentru 2,5 miliarde (de lei – n. r.), iar următoarea oprire a operatorilor din turism este la Ministerul de Finanțe, la domnul ministru Nazare, care trebuie să aloce încă 1,5 miliarde pentru a fi completă această sumă”, a declarat președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, la finalul întrevederii pe care liderii patronatelor din industrie au avut-o cu ministrul.

Liderul HORA a precizat că în cadrul întâlnirii a fost discutată și schema prin care statul ar putea acoperi 40% din salariul minim brut pe economie.

„A fost discutat programul propus pentru industria ospitalității, 40% reducere din salariul minim brut pe economie pe exercițiul 2021-2027, cu aceste taxe suportate din PNRR și a fost făcută propunerea de către industrie pentru refacerea Măsurii 3, în așa fel încât banii din această măsură să ajunga la cei îndreptățiți”, a completat Daniel Mischie.