Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Analize |
|

HoReCa: Peste 10.000 de companii au aplicat pentru schema de ajutor de la stat

Reprezentanții Ministerului Economiei au anunțat că până în prezent, peste 10.000 de companii au aplicat pentru schema de ajutor HoReCa, iar plafonul de finanțare asigurat de Guvern prin bugetul de stat, de 2,5 miliarde de lei, a fost depășit.
Beestenmarkt,,Delft,,Netherlands.,May,8,,2020.,Guy,Lifting,Tables,Outside

„Procesul de înscriere la schema de ajutor HoReCa – 20% din pierderea de cifra de afaceri între 2019 și 2020 s-a încheiat ieri la ora 20.00. Au aplicat 10.185 de firme din domeniu, iar plafonul de finanțare asigurat de guvernul României prin bugetul de stat, de 2,5 miliarde de lei a fost depășit, conform ultimelor date disponibile”, a transmis Ministerul Economiei.

Potrivit oficialilor din ministerul economiei, în perioada următoare se vor evalua dosarele depuse, etapă care va fi asigurată de personalul ministerului.

În urma acesteia, vor fi comunicate deciziile de admitere sau respingere. Ulterior, se va stabili suma finală pentru care există cereri de finanțare, iar sumele solicitate vor fi pro-ratate, așadar toate firmele care au aplicat cu succes vor primi bani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii