FacebookTwitterLinkedIn

Dragoș Petrescu a explicat că numărul celor care vor fi testați la intrare nu va fi foarte mare, deoarece unii români s-au vaccinat, iar alții pot dovedi că au trecut prin boală.

„Pe lângă vaccinare luăm în calcul testarea de către operator, pe costurile operatorilor. Deci nu discutăm aici de un potențial cost pentru cetățenii României, însă toate aceste reguli care ar putea ajuta redeschiderea ospitalității la data de 1 iunie vor fi decise în Comitetul interministerial. (…) Nu ne așteptăm ca toți clienții noștri să urmeze a fi testați, pentru că avem o categorie de clienți suficient de mare și în creștere care s-a vaccinat, avem o categorie de clienți suficient de mare care a trecut prin boală si poate demonstra acest lucru, așadar cei care vor fi testați rapid vor reprezenta o minoritate, iar acest cost, cuprins între 2 și 3 euro, este unul asumat de operatori”.

La rândul său, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile, a susținut și el ideea că operatorii nu vor transfera asupra clienților costurile testării rapide la intrarea în localuri.

„Evident că orice cost care e suportat de operator se regăsește cumva, dar nu vor crește prețurile din cauza acestor costuri, ni le vom asuma noi, cu scopul de a crește volumul, de a crește circulația turistică în unitățile noastre, deci în niciun caz nu vom transfera costul la client”, a menționat Călin Ile.

Totodată, președintele FIHR a subliniat că angajații din HoReCa nu vor fi obligați să se vaccineze.