FacebookTwitterLinkedIn

Până în prezent, 18.070 de români au fost confirmați cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 11.399 s-au vindecat, iar 1.185 au decedat. Pentru prima dată în opt zile de la încetarea stării de urgență, duminică au fost înregistrate 200 de noi cazuri. 

Profesorul Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că pentru un moment acesta nu e un motiv de îngrijorare. Cu toate acestea, dacă se vor mai înregistra creșteri mari ale numărului de cazuri de îmbolnăviri, acesta este un semn că relaxarea restricțiilor a agravat situația.

“Măsurile care au fost luate au fost juste. Dacă ne uităm, în aceste moment există un curent de opinie în spațiul public dacă nu cumva măsurile luate au fost inutil de aspre.

Această realitate cu noi focare, limitate, dar noi focare, asta arată că e un lucru delicat și că cu epidemia trebuie să fim foarte prudențiMăsurile luate au fost justificate, relaxarea comportă un risc”, declară Horațiu Moldovan, conform Digi 24.

Acesta a mai adăugat faptul că este extrem de important să fim foarte prudenți în relaxarea restricțiilor. În cazul în care va izbucni infectarea cu noul virus și vor apărea noi focare, atunci e posibil ca autoritățile să fie nevoite să ia din nou măsuri drastice de protecție. Profesorul Moldovan a spus că speră să nu fie cazul să se întâmple acest lucru dacă populația va continua să respecte distanțarea socială.