Cautare
, Contributor

Forbes.com

Forbes 500 |
|

Horaţiu Cercel

Horatiu Cercel.jpg
Avere: 25-26 milioane de euro Vârsta: 38 de ani Reşedinţa: Sibiu Domenii: Construcţii, imobiliare

Pentru Horaţiu Cercel, acţionarul majoritar al Concefa Sibiu, anul 2009 a fost un an dificil, în care s-a consemnat o scădere semnificativă a afacerilor sale. Antreprenorul de 38 de ani spune că a înregistrat un volum scăzut de producţie la costurile fixe la care s-a angajat înainte de criză, printre care cele bancare, cele de finanţare a producţiei pentru termene mai mari decât cele prevăzute etc. Totuşi, în ciuda perioadei dificile din 2009, Concefa ar putea reveni anul acesta la volumul de afaceri de acum doi ani, când a ajuns la 39 milioane de euro.

Conform estimărilor raportate, societatea va avea cele mai bune rezultate din ultima perioadă, fiind ajutată de câteva contracte în derulare. În 2010, societatea de construcţii a definitivat lucrările la Central Residence (Sibiu), un proiect rezidenţial pe segmentul imobiliar de lux, a cărui valoare estimată este de 4,5 milioane de euro. În acest moment, 30-40% din contractele companiei sunt încheiate cu clienţi bugetari, o pondere similară o au contractele cu partenerii privaţi, iar restul îl reprezintă vânzările de apartamente proprii.

Potrivit raportărilor de pe bursă, directorul general al companiei – Horaţiu Cercel, şi-a vândut în luna iunie 2010 circa 20 milioane de acţiuni, reducându-şi deţinerea la 52,72%, în timp ce Asociaţia Concefa Sibiu a cedat 11,34 milioane de acţiuni – care reprezintă 5,76% din capitalul social. Capitalizarea companiei (COFI) nu era la mijlocul anului decât 7,6 milioane de euro. Horaţiu Cercel este acţionar la mai multe companii din domeniul construcţiilor, infrastructurii sau imobiliar. Una dintre ele, Tunele (Braşov), nu are practic concurenţă pe piaţa românească.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii