Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Horațiu Cercel – 500 Miliardari Ediția 2011

Horatiu Cercel.jpg
Nume: Horațiu Cercel Avere: 28-30 de milioane de euro Varsta: 39 de ani Resedinta: Sibiu Domeniu/Companie: Construcții, sectorul imobiliar Pasiuni: masini, sport

Într-o perioadă în care neîncrederea furnizorilor şi a creditorilor a fost la ordinea zilei, Horaţiu Cercel, acţionarul majoritar al Concefa Sibiu, a ştiut cum să-şi crească afacerile. Horaţiu Cercel, unul dintre cei mai tineri antreprenori sibieni, spune că a traversat anul 2010 cu optimism. Cifrele pe anul trecut ale constructorului de clădiri rezidențiale şi nerezidenţiale Concefa SA Sibiu i-au confirmat tonusul: compania a înregistrat un avans de 35,7% al cifrei de afaceri, ajungând la 111,76 de milioane de lei (aproximativ 26 de milioane de euro) şi la un profit net de 3,5 milioane de lei (aproximativ 800.000 de euro). În plus, primăvara lui 2011 a marcat un pas înainte la capitolul izibilitate, prin transferul companiei de pe segmentul XMBS al pieţei Rasdaq în prima categorie a Bursei de Valori Bucureşti (BVB). La jumătatea lunii august, Cercel deţinea 54,83% din titlurile Concefa şi pachete mai mult sau mai puţin semnificative la alte firme din grup.

Creşterea înregistrată de compania controlată de Horaţiu Cercel, care vine pe fondul unui sector puternic afectat de criza financiară – cel al construcţiilor – a fost posibilă în primul rând datorită portofoliului companiei. „Acesta ne-a permis să ne lărgim spectrul de lucrări, de la civile şi industriale la infrastructură, piaţă pe care intraserăm deja din 2008, prin lucrările executate la al doilea tronson al centurii ocolitoare a Braşovului“, explică Cercel. Cel mai puternic efect cauzat de recesiune, semnalat de antreprenorul sibian, rămâne neîncrederea creditorilor şi a furnizorilor. Nici rezultatele pozitive nu mai sunt atuuri la fel de puternice ca în ceilalţi ani în faţa băncilor, care devin reticente numai când analizează apartenenţa la sectorul construcţiilor.

Pe viitor însă, Cercel estimează o creştere semnificativă a activităţii în sectorul de construcţii, generată de proiectele de infrastructură şi mai puţin de cererea de locuinţe. În acest context, strategia Concefa s-a axat pe dezvoltarea şi implementarea regională, prin fuziunea prin absorbţie cu Bravcof, achiziţiile pachetelor de acţiuni de la SC Tunele SA şi SC Construcţii Feroviare SA Timişoara, prin regionalizarea activităţii în zone precum Sibiu, Cluj, Vâlcea, Braşov etc. Anii 2008-2010 pot fi caracterizaţi drept perioadă de acumulare pentru businessul Concefa.

Următoarele direcţii sunt deja schiţate: patrimoniul alcătuit din terenuri, clădiri, utilaje (precum Central Residence Sibiu, proiectul imobiliar din Braşov, de pe strada Zizinului, terenul pentru balastieră din Avrig etc.) va fi valorifi valorificat prin închiriere, vânzare sau prin executarea de lucrări de construcţii civile şi industriale pe aceste amplasamente. Pe parcursul crizei financiare, Horaţiu Cercel nu a luat în calcul un posibil exit din companie. „Credinţa în ceea ce faci nu se schimbă în funcţie de fluctuaţiile economice şi financiare“, îşi justifică sibianul decizia.

Vezi care era averea lui Horațiu Cercel în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii