Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

HORA: 78% dintre români consideră că restaurantele ar trebui redeschise

Aproximativ 8 din 10 români consideră că restaurantele ar trebui redeschise, conform unui sondaj realizat de Curs la solicitarea Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).  
restaurante shutterstock_454099654

“Din dorinţa de a fi cât mai conectaţi cu oaspeţii care trec pragul restaurantelor şi pentru a continua dialogurile constructive, HORA a iniţiat demersul pentru realizarea unui sondaj de opinie. 

Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la evoluţia industriei şi la consecinţele închiderii la interior a restaurantelor asupra angajaţilor din Horeca, dar si asupra oamenilor care dădeau sens eforturilor noastre, clienţii. Mâncarea bună adună oamenii împreună, serviciile bune îi fac pe oameni să se simtă bine veniţi şi relaxaţi, restaurantele sunt un context excelent de socializare”, se arată în comunicatul organizației, citat de Agerpres.

Sondajul de opinie arată că 78% din români consideră că restaurantele ar trebui redeschise; iar 80% dintre ei sunt de acord total sau parţial că proprietarii de hoteluri, restaurante, cafenele trebuie despăgubiţi economic de către stat, industria Horeca fiind una dintre industriile cele mai afectate de măsurile economice luate în pandemie.

Restaurantele sunt importante centre de socializare

De asemenea, 38% din populaţie consideră că este foarte important pentru viaţa lor socială să poată merge în mod regulat la restaurant sau la cafenea; iar 56% din români obişnuiau să iasă cel puţin o dată pe lună la restaurant înainte de impunerea măsurilor de închidere a restaurantelor.

Studiul a fost efectuat faţă în faţă, în perioada 2-9 noiembrie, în mediul urban, pe un eşantion de 1067 respondenţi, cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare este +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

“În marea de impredictibilitate şi evoluţie negativă, răspunsurile la sondaj ne-au adus speranţă şi ne dau încrederea şi puterea de a continua să găsim soluţii pentru a salva industria. Oamenii vor să meargă la restaurant. Considerăm că restricţionarea totală a vânzării şi a consumului în restaurant nu rezolvă dificultăţile statului în a asigura respectarea legii şi că prin aceste măsuri radicale se aduc doar mari prejudicii sectorului HORECA, deja îngenuncheat”, se mai spune în comunicat. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii