Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Antreprenori |
|

Hong Kong, țara unde se fac cel mai ușor afaceri

hong-kong-nathan-rd.JPG
Bloomberg a publicat topul anual al celor mai bune țări pentru afaceri. Hong Kong este marele câștigător, urmat de Canada și SUA.

Site-ul Bloomberg a analizat 157 de ţări după şase criterii care includ gradul de integrare economică, costul înfiinţării unei afaceri, costul forţei de muncă şi al materialelor, inflaţia şi gradul de corupţie. În final a ales 50 de câştigătoare, pe primele locuri situându-se Hong Kong, Canada, SUA, Singapore (locul 4), Australia şi Germania (locul 5), Marea Britanie (locul 7), Olanda (locul 8), Spania (locul 9) şi Suedia (locul 10).

Este al treilea an consecutiv de când Hong Kong câștigă primul loc, datorită costurilor mici de creare a unei societăți, dar și a prețului mic al transportului sau consumului în creștere.

Canada a luat locul pe care îl ocupau SUA anul trecut, trecând de pe locul al șaselea, pe locul al doilea, datorită consumului ridicat și PIB-ului pe locuitor.  China surprinde cu o cădere pe locul 28 (de la 24, în 2013, şi 19 în 2012) din cauza corupţiei. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii