Cautare
, Contributor

Forbes.com

Afaceri |
|

Hong Kong reclamă oficial SUA cu privire la etichetarea importurilor ca fiind „Made in China”

Secretarul pentru Comerț și Dezvoltare Economică din Hong Kong, Eduard Yau, s-a întâlnit miercuri cu Paul Horowitz, consulul general interimar al SUA în Hong Kong, și i-a cerut să depună o plângere către reprezentantul comerțului din SUA, Robert Lighthizer.

„Încercarea unilaterală și iresponsabilă a SUA de a slăbi statutul Hong Kong-ului ca teritoriu vamal separat este extrem de inadecvată”, a spus Yau, potrivit unei declarații guvernamentale. „O astfel de mișcare încurcă piața și subminează sistemul comercial multilateral bazat pe reguli. Vom avansa cu fermitate argumentele noastre pentru a apăra interesele Hong Kong-ului”.

Hub-ul financiar se plânsese anterior de mișcarea americanilor, care va intra în vigoare pe 9 noiembrie. Aceasta vine după ce Administrația Trump a anulat statutul special al Hong Kong-ului în conformitate cu legislația SUA, parte a unei împingeri împotriva represiunii Chinei în Hong Kong. Washingtonul și Beijingul duc o luptă extinsă, de la sancțiuni impuse oficialilor până la restricții impuse jurnaliștilor din ambele țări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii