Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Hong Kong: Bunurile exportate în SUA vor avea de acum eticheta “Fabricat în China”

Conform unui comunicat al guvernului american publicat marți, mărfurile fabricate în Hong Kong pentru a fi exportate în Statele Unite vor trebui să fie etichetate cu “fabricat în China” începând cu 25 septembrie.
made in china

Conform unui comunicat al guvernului american publicat marți, mărfurile fabricate în Hong Kong pentru a fi exportate în Statele Unite vor trebui să fie etichetate cu “fabricat în China” începând cu 25 septembrie, potrivit Reuters.

Această regulă vine după ce China a impus în Hong Kong legea de securitate națională, dar și în urma deciziei SUA de a pune capăt statutului special al fostei colonii britanice. Noua măsură va fi impusă după ce SUA a stabilit că Hong Kong nu „mai este suficient de autonom pentru a justifica un tratament diferențiat în raport cu China”.

Astfel, toate tensiunile bilaterale care erau deja în creștere din cauza tarifelor de război și gestionarea pandemiei de coronavirus au luat acum o amploare și mai mare.

Următorul pas va fi ca toate companiile din Hong Kong să fie supuse acelorași tarife comerciale percepute pentru exportatorii chinezi, informează un comunicat al autoritatii vamale și pentru protecția frontierelor din SUA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii