Cautare
, Contributor

Auto |
|

Honda se declară primul producător în masă de autovehicule autonome de nivel 3

Compania japoneză Honda Motor Co a anunțat miercuri că va fi primul producător de automobile din lume care va produce în masă autovehicule autonome de nivel 3, cu senzori. Acestea  vor permite șoferilor să își lase vehiculele să navigheze în traficul aglomerat.  
masini autonome software

Compania intenționează să dea startul vânzărilor pentru noul model Honda Legend (sedan de lux),  cu echipament de conducere automat nou aprobat, înainte de sfârșitul lunii martie 2021, relatează Reuters.

Cursa pentru construirea de mașini autonome este un câmp de luptă tehnologic cheie pentru producătorii de automobile, dar și pentru companiile de tehnologie, precum Google, Alphabet Inc.

Guvernul Japoniei a acordat o certificare de siguranță tehnologiei de conducere autonome Honda „Traffic Jam Pilot”, care permite în mod legal șoferilor să-și ia ochii de pe drum.

„Ne așteptăm ca autoturismele să aibă un rol important în reducerea accidentelor de trafic, asigurarea transportului pentru persoanele în vârstă și îmbunătățirea logisticii”, a declarat Ministerul Japonez al Terenului, Infrastructurii, Transporturilor și Turismului.

Există șase niveluri de autonomie a vehiculului, de la 0 la 5, variind de la mașini manuale sau cu funcții simple, cum ar fi controlul vitezei de croazieră, și până la vehicule cu conducere completă care nu ar avea nevoie de volan sau pedale de frână și accelerație.

Mașinile de nivelul 2, care se află în prezent pe drumurile publice, își pot controla propria viteză și direcție, dar trebuie să aibă un șofer alert care să preia controlul în orice moment.

În iulie, producătorul american de vehicule electrice Tesla Inc a declarat că este „foarte aproape” de atingerea nivelului 5 de conducere autonomă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii