FacebookTwitterLinkedIn

Compania intenționează să dea startul vânzărilor pentru noul model Honda Legend (sedan de lux),  cu echipament de conducere automat nou aprobat, înainte de sfârșitul lunii martie 2021, relatează Reuters.

Cursa pentru construirea de mașini autonome este un câmp de luptă tehnologic cheie pentru producătorii de automobile, dar și pentru companiile de tehnologie, precum Google, Alphabet Inc.

Guvernul Japoniei a acordat o certificare de siguranță tehnologiei de conducere autonome Honda „Traffic Jam Pilot”, care permite în mod legal șoferilor să-și ia ochii de pe drum.

„Ne așteptăm ca autoturismele să aibă un rol important în reducerea accidentelor de trafic, asigurarea transportului pentru persoanele în vârstă și îmbunătățirea logisticii”, a declarat Ministerul Japonez al Terenului, Infrastructurii, Transporturilor și Turismului.

Există șase niveluri de autonomie a vehiculului, de la 0 la 5, variind de la mașini manuale sau cu funcții simple, cum ar fi controlul vitezei de croazieră, și până la vehicule cu conducere completă care nu ar avea nevoie de volan sau pedale de frână și accelerație.

Mașinile de nivelul 2, care se află în prezent pe drumurile publice, își pot controla propria viteză și direcție, dar trebuie să aibă un șofer alert care să preia controlul în orice moment.

În iulie, producătorul american de vehicule electrice Tesla Inc a declarat că este „foarte aproape” de atingerea nivelului 5 de conducere autonomă.