Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Honda scade perspectivele de profit cu 15% pe fondul deficitului de cipuri

Honda Motor Co și-a redus vineri estimarea profitului pentru întregul an cu 15%, la 660 de miliarde de yeni, din cauza deficitului global de cipuri care a forțat-o să reducă producția de vehicule.
Johor,Bharu,malaysia-june,30th,2017,Honda,Car,Logo,On,A,Black

Planurile de producție ale Honda au fost afectate de acest deficit, producția globală în septembrie scăzând cu 30% față de anul trecut. Prognoza producătorului auto, pe care a redus-o deja de două ori începând cu luna august, este mai mică decât estimarea medie a profitului de 764,5 miliarde de yeni realizată de 20 de analiști, au arătat datele Refinitiv, citate de Reuters.

Honda și-a redus planul de vânzări de vehicule la 4,2 milioane de vehicule de la 4,85 milioane în acest an, în scădere de la 4,5 milioane în ultimele 12 luni.

Pentru cele trei luni până la 30 septembrie, Honda a declarat că profitul operațional a scăzut cu aproape o treime, la 198,9 miliarde de yeni. Acest rezultat a fost mai bun decât prognoza medie de 183,5 miliarde pe baza estimărilor mai multor analiști, potrivit datelor sursei citate.

Amintim că, joi, rivalul Toyota Motor și-a redus ținta de vânzări pentru întregul an și a avertizat că lipsa semiconductorilor încă prezintă riscuri pentru planurile sale anuale de producție.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii