Cautare
, Staff

ForbesLife |
|

Home improvement, Romanian edition

Schimbările impuse de perioada de izolare, munca la domiciliu și faptul că a am fost nevoiți să petrecem acasă mare parte din zi ne-au făcut pe mulți dintre noi să ne privim propria locuință cu alți ochi.
 aboneaza-te
amenajare Laura Boghiu

Am întrebat echipa de arhitecți și designeri a emisiunii Visuri la cheie dacă această perioadă i-a făcut pe români să devină mai interesați de felul cum pot îmbunătăți aspectul propriilor case.

Alina Vîlcu – arhitect Visuri la cheie

În mod clar și evident români au devenit mai atenți la confortul locuinței lor. Este firesc, deoarece cu toții am „trăit” altfel în casele noastre. Am realizat care sunt colțurile în care ne simțim bine, am conștientizat ce este disfuncțional, am trăit o altfel de dinamică în familiile noastre. Mai mult decât atât, munca la domiciliu a adus noi provocări în funcționalitatea casei, care pentru mulți era doar locul unde ajungeau sfârșiți de oboseală, după o zi la serviciu. Și toate acestea i-au motivat pe oameni să caute informații, să exploreze noi moduri de a aranja spațiul, să găsească mici bucurii prin decorarea spațiului. Am observat asta atât la cursurile noastre inside academy, unde am avut cel mai mare număr de înscriși de până acum, dar și în sfera noastră personală. Eu sunt cel mai bun exemplu: tocmai am tras aer în piept și mă apuc să îmi renovez zona de zi a casei J.

Cristina Joia – designer Visuri la cheie

Oamenii au realizat cât de important e să fii înconjurat de frumos, casa să-ți fie sanctuar, cămin, să spună o poveste despre cine ești tu și… ce vei deveni. Atunci când fluxul exterior a înghețat și am experimentat cu toții o senzație de vulnerabilitate la nivel planetar, au rămas lucrurile cu adevărat esențiale: arta, autenticul, lucrurile care au o estetică atemporală. Oamenii au început să-și înfrumusețeze casele, colțurile de citit; de la curți simple cu gazon, românii au început să devină landscape artists, descoperindu-și un nou hobby. Petrecând atât de mult timp acasă, au început să identifice nevoile funcționale și, apoi, să găsească o modalitate prin care să îmbogățească timpul de calitate petrecut cu cei dragi. Cum proprietarii sunt interconectați cu ajutorul rețelelor de socializare, casele s-au transformat în background pentru postări, devenind o extensie a nevoii de exprimare. 

Laura Boghiu – arhitect Visuri la cheie

Perioada de izolare ne-a luat prin surprindere pe toți. Toată povestea cu virusul a fost ceva necunoscut pentru noi, am fost forțați să nu mai ieșim din casele noastre și, astfel, să ne cunoaștem mai bine propriile case. Mulți și-au dat seama că propria locuință nu e pe gustul lor și că înainte nu observaseră acest lucru pentru că stăteau prea puțin acasă.

Internetul a devenit un fel de „prieten preferat” al oamenilor în această perioadă. Au avut timp să caute și să ceară sfaturi specialiștilor – cum își pot schimba anumite zone din locuință, cum să le facă mai plăcute și mai actuale. Spun asta, pentru că și eu am fost în aceeași situație și mi-am făcut modificări în casă ca să fie pe placul meu :).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii