Cautare
, Staff

Sănătate |
|

Holland & Barrett, „cel mai mare retailer de mâncare sănătoasă din Marea Britanie”, preluat de un magnat rus, pentru 2,26 mld. dolari

L1 Retail, compania miliardarului rus Mihail Fridman, achiziționează compania britanică Holland & Barrett, supranumită „cel mai mare retailer de mâncare sănătoasă din Marea Britanie”, pentru 1,77 miliarde de lire sterline (2,26 miliarde de dolari), transmite Reuters.
stock-photo-birmingham-uk-december-holland-barrett-store-entrance-in-birmingham-537736468

Aceasta este prima achiziție a companiei, pariind pe creșterea și extinderea în afara Regatului Unit a lanțului alimentar de mâncare sănătoasă și suplimente alimentare.

Holland & Barrett comercializează de la vitamine și remedii homeopate până la alimente fără alimente pentru persoanele care suferă de alergii. Reprezentanții acesteia susțin că și-au crescut vânzările în aceleași magazin timp de 32 de trimestre consecutive, cu venituri care depășesc 610 de milioane de lire sterline, anul trecut. Retailer-ul deține 1.300 de magazine, dintre care 1.000 se află în Marea Britanie.

Piața de sănătate și wellness a crescut cu 4,8% pe an, între 2011 și 2016, ajungând la o valoare de 704 miliarde de dolari, anul trecut, potrivit Euromonitor.

L1 Retail a anunțat că va finaliza achiziția de la The Nature’s Bounty Co. și The Carlyle Group până în septembrie, sub rezerva că are nevoie de aprobarea autorităților de reglementare.

The Carlyle Group a preluat Nature’s Bounty, care include Holland & Barrett, în 2010, pentru 3,8 miliarde de dolari.

Înființat în 1870, Holland & Barrett a prins rădăcini pe piața de sănătate și wellness în 1920, când Samuel Ryder, care a sponsorizat turneul internațional de golf ce îi poartă numele, a înființat o companie specializată în plante medicinale.

Potrivit Forbes, Fridman a ajuns anul acesta al șaptelea cel mai bogat rus, cu o avere de 14,4 miliarde de dolari. El este recunoscut pentru poziția de director general a joint venture-ului TNK-BP, între 2003 și 2012, pe care l-a preluat Rosneft, companie rusească de petrol, pentru 56 de miliarde de dolari. Începând cu 2013, omul de afaceri rus de 53 de ani și partenerii săi au început să investească mai ales în străinătate. Totuși, ei mai dețin în Rusia participații laX5 Retail (cel mai mare retailer alimentar din Rusia), Alpha Bank (unul dintre primii zece creditori din această țară) și la Vimpelcom (al treilea cel mai mare operator de mobile).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii