Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Agricultură |
|

Holde Agri Invest, recolte totale de 24,003 tone în anul agricol 2019/2020. Cifră de afaceri de 26 milioane de lei

Compania românească ce operează terenuri agricole, Holde Agri Invest SA a raportat o cifră de afaceri de 26 milioane de lei și un profit net de 1,5 milioane lei în primele nouă luni ale anului 2020.
Holde Harvest Rosiori 2020 red

În primele nouă luni ale anului 2020, Holde Agri Invest SA a înregistrat venituri consolidate din activitatea principală de 26,2 milioane lei, dintre care 19,1 milioane lei din vânzarea de produse agricole, 5,7 milioane lei din subvenții și despăgubiri și 0,95 milioane lei din disponibilizări utilaje.

„Anul 2020 a fost un an plin de provocări apărute în contextul unei pandemii globale care, în cazul nostru, s-a suprapus cu o secetă deosebit de severă care a compromis culturile din Europa Centrală și de Est, inclusiv din România. În ciuda acestui context dificil, rezultatele Holde pentru anul agricol 2019/2020 sunt mai bune decât ne-am așteptat după apariția secetei și în linie cu bugetul stabilit pentru exercițiul financiar 2020, demonstrând că investițiile în agricultura modernă pot fi profitabile chiar și într-un an dificil”, a declarat Iulian Cîrciumaru, președinte Consiliu de Administrație, Holde Agri Invest.

În anul agricol 2019/2020 Holde a generat recolte totale de 24,003 tone din care, 3,400 tone din culturi bio de floarea soarelui, grâu, porumb, mazăre și restul din culturi convenționale de răpită, grâu, porumb, floarea soarelui, mazăre, soia. Până la 30.09.2020 au fost înregistrate venituri aferente vânzărilor prin contracte spot și forward pentru 74% din recolta anului agricol 2019/2020, restul acesteia fiind stocată în silozurile companiei.

„Pe lângă provocările legate de secetă și pandemia de COVID-19, în 2020, echipa noastră a reușit să continue procesul de extindere a terenului și a integrat patru noi ferme în operațiunile Holde. În mod normal, acest tip de activități de M&A, desfășurate la o scară atât de mare, în special în sectorul agricol, necesită timp și nu se așteaptă ca acestea să fie profitabile pe termen scurt, deoarece solicită o restructurare completă a modelului de business. În cazul nostru, achiziționarea fiecărei ferme implică intervenția biroului central și include, printre altele: reorganizarea personalului, utilaje, contracte de muncă, investiții, fiind o provocare operațională masivă. Faptul că am integrat cu succes noi ferme și am reușit să generăm și profit în mijlocul unei secete severe și al unei pandemii globale, a fost rezultatul deciziilor corecte luate la nivelul echipei de management”, a declarat Liviu Zăgan, CEO, Holde Agri Invest.

Rezultatele pentru primele nouă luni au fost obținute în urma exploatării unei suprafețe totale de7.827 hectare, răspândite în fermele Holde din trei locații: Roșiori, Frumușani și Videle. Comparativ cu anul agricol 2018/2019, recoltele obținute au înregistrat o creștere de 68%, comparație similară pentru suprafața existentă în ambele perioade.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii