Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Holcim România, prima companie „verde” din afara Regatului Unit

Unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate, compania Holcim România a primit recent certificarea BES 6001 – Standardul privind aprovizionarea cu produse de construcţii din surse responsabile (Standard for the Responsible Sourcing of Construction Products), fiind astfel prima companie din lume, în afara Regatului Unit, care obţine această recunoaştere externă, potrivit unui comunicat al companiei.
Holcim

Certificarea BES 6001 arată faptul că produsele Holcim – ciment, betoane şi agregate – au fost fabricate într-o manieră responsabilă din punct de vedere social şi al mediului, de la achiziţia materiilor prime şi gestionarea proceselor de fabricaţie şi până la livrare. Managementul aspectelor sociale, de securitate şi sănătate în muncă, dar şi de mediu a reprezentat elementul central al acestui proces de certificare. Obţinerea şi menţinerea unui nivel de certificare BES 6001 „Very good” subliniază angajamentul permanent al Holcim România în sensul dezvoltării durabile, mai spun reprezentanţii companiei.

Fabricile de ciment ale Holcim România din Aleşd şi Câmpulung sunt două dintre cele mai performante fabrici de profil din cadrul Grupului Holcim şi au beneficiat de investiţii de 700 de milioane în implementarea celor mai bune tehnologii. În 2014, Holcim România va investi alte 15 milioane de euro în mentenanţă, eficienţa producţiei şi reducerea consumului de energie.

“Suntem mândri că am devenit prima companie din lume, din afara Regatului Unit, care a obţinut certificarea în conformitate cu acest standard, la un nivel „Very Good”. Certificarea BES 6001 se înscrie în demersurile Holcim România de a se apropia tot mai mult de clienţii săi şi de a le oferi în permanenţă produse şi servicii cu valoare adăugată. Credem că această premieră pentru România este o realizare extraordinară care contribuie la creșterea numărului de clădiri verzi construite pe piaţa locală. Suntem interesaţi să dezvoltăm şi în continuare o colaborare strânsă cu clienţii noştri, pe baza unor soluţii tot mai sustenabile care să le satisfacă nevoile specifice”, a declarat François Pétry, director general al Holcim România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii