Cautare
, Forbes Staff

Afaceri |
|

Holcim România a investit 145.000 de euro în laboratoarele de informatică din șapte școli din România

Producătorul de ciment și betoane Holcim România a investit, în intervalul 2017-2018, 145.000 de euro în laboratoarele de informatică din cadrul a șapte unități de învățământ din Câmpulung și Aleșd.
elevi shutterstock_268249064

Investiția a presupus achiziționarea a aproximativ 200 de calculatoare, împreună cu mobilierul și echipamentele necesare, precum imprimante și proiectoare pe care le vor folosi peste 3.600 de elevi.

Este o realitate faptul că, îndeosebi în mediul rural, nevoia instituțiilor de învățământ de a avea echipamente performante s-a făcut simțită în ultimii ani. Credem că acestea necesită sprijin, dezvoltarea în domeniul informaticii devenind esențială pentru tinerii din ziua de azi, pentru ca aceștia să poată face performață academică și ulterior să răspundă cerințelor pe piața muncii. Iar Ziua Internațională a Educației de pe 5 octombrie este o ocazie bună pentru a readuce în discuție aceste nevoi”, a declarat Alina Cristea – Manager Dezvoltare Durabilă al Holcim România.

În ciuda lipsei de echipamente, anual, elevii școlilor gimnaziale din Câmpulung și localitățile învecinate (Valea Mare Pravăț, Stoenești și Boteni) urcă frecvent pe primele locuri la concursurile județene și naționale de specialitate. În luna mai 2018, tabăra de pregătire a lotului național de informatică a avut loc la Colegiul Național Dinicu Golescu din Câmpulung, colegiu reprezentat în lot de către doi elevi.

Astfel, Holcim România a încheiat, în intervalul 2017-2018, parteneriate cu șapte școli și licee teoretice din zonele Câmpulung și Aleșd. În cadrul fiecăreia, un laborator de informatică a fost creat sau reamenajat și dotat cu echipamente performante, pentru a face față cerințelor tehnice din prezent.

Holcim, care activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 13 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii dintre Lafarge și Holcim în 2015.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii