FacebookTwitterLinkedIn

„Regele care l-a păcălit pe Hitler” este una din ultimele povestiri ale celui de-al doilea război mondial, dezvăluită de ultimul șef de stat care a supraviețuit până recent, Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, notează Media Expres.

„Am luat trenul spre Berlin pentru a vedea cealaltă parte a monedei și am luat prânzul cu Hitler. Nu a fost o întâlnire plăcută.”

Este povestea unei decizii luate de un rege care, într-un moment critic al celui de-al Doilea Război Mondial, a renunțat la sprijinul Germaniei și a dus România către Aliați, ducând astfel la un sfârșit mai rapid al războiului. Este o poveste a intrigilor de palat, o poveste plină de înșelăciuni și dezamăgiri.

De la Palatul Buckingham la București, de la Moscova la Washington, semnale diplomatice pierdute, spioni aristocrați și șantaj cu arma la tâmplă. Și curajul unui tânăr rege care a îndrăznit. România, înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, era o națiune foarte tânără.

PRIMUL AN DE MARKETING: MIHAI GHYKA

În premieră la HISTORY, documentarul „Maria, Inima României” spune povestea Mariei, nepoata reginei Victoria, care a luptat pentru supravieţuirea României în anii agitaţi ai Primului Război Mondial şi apoi în perioada interbelică.

Povestea ei este un triumf politic dar și o suferință personală. A devenit mireasa Prințului Ferdinand din România în 1893 și. la început, s-a simțit ca o străină într-un regat îndepărtat.

Știm cum s-a simțit pentru că ea a scris totul într-o serie remarcabilă de jurnale și cărți – și în tot filmul, Maria își spune propria poveste cu propriile sale cuvinte.

Documentarul „Maria, inima României” a avut premiera la TV pe 1 decembrie 2018, la Pro TV, când programul a fost liderul absolut de audiență între televiziunile din România pe toată durata difuzării, de la ora 18:00 și a fost prezentat la festivalul de filme TIFF din 2019 la Cluj-Napoca, unde a câștigat premiul publicului.

Filmul a fost produs de Chainsaw Europe fiind scris de Trevor Poots, cu John Florescu – Executive Producer, Viorel Chesaru – Senior Producer, Dan Drăghicescu – Associate Producer și este narat de Judith Rosenbauer pentru versiunea în limba engleză și de către Marcel Iureș pentru limba română.