Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Hidroxiclorochina va fi testată în spitalele NHS împotriva Covid-19

Un nou studiu va demara testarea hidroxiclorochinei în 20 de spitale NHS din Marea Britanie, în încercarea de a preveni infectarea cu coronavirus.
 aboneaza-te
coronavirus tratament

Un nou studiu va demara testarea hidroxiclorochinei în 20 de spitale NHS din Marea Britanie, în încercarea de a preveni infectarea cu coronavirus. Aproximativ 10.000 de cadre medicale din spitalele NHS vor primi medicamentul anti-malarie pe care a început să îl ia și președintele Donald Trump, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Studiul e menit să stabilească dacă acest medicament ieftin poate eradica Covid-19. Printre primele spitale care vor lua parte la studiu se află Spitalul Oxford Radcliffe și Spitalul Royal Sussex County, din Brighton. Noul studiu implică efortul a 40.000 de cadre medicale din întreaga lume, iar cercetătorii speră să obțină rezultate până la sfârșitul anului, informează The Telegraph.

Până în prezent, majoritatea studiilor clinice pe hidroxiclorochină s-au concentrat pe folosirea medicamentului pentru a trata pacienții infectați cu coronavirus, dar rezultatele au fost împărțite.

Cu toate acestea, cercetătorii din Marea Britanie speră ca de data aceasta medicamentul să fie mai eficient dacă va fi folosit preventiv pentru a reduce riscul de infectare cu SARS COV2. Costul pentru medicament este mai mic de 0,16 dolari pe zi și e posibil să devină și mai ieftin dacă va fi achiziționat în cantități mai mari.

Prefesorul Martin Llewelyn, principalul coordonator al studiului în UK, declară: “Dacă acest medicament oferă o protecție cât de mică, ar fi un lucru mare. Știm deja din studiile anterioare că medicamentul are activitate anti-virală, dar folosit drept tratament dă rezultate minime. Se pare că cea mai bună șansă ca acest medicament să funcționeze este ca metodă de prevenție”, conform The Telegraph.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii