Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Hidroelectrica a semnat un acord cu Electromontaj Carpaţi pentru modernizarea unor staţii pe râurile Olt şi Lotru. Contract în valoare de 7,5 milioane lei, fără TVA

Producătorul de energie Hidroelectrica a anunţat joi semnarea unui contract pentru modernizarea staţiilor de 110 kV Strejeşti, Arceşti, Slatina şi Lotru Ciunget, amplasate pe râurile Olt şi Lotru.  
hidroelectrica

Contractul dintre Hidroelectrica și Electromontaj Carpaţi are o valoare de 7,5 milioane lei, fără TVA, adjudecat de Electromontaj Carpaţi.

“Hidroelectrica a semnat astăzi, 9 septembrie 2021, contractul pentru modernizarea staţiilor de 110 kV CHE Strejeşti, CHE Arceşti, CHE Slatina şi CHE Lotru Ciunget, amplasate pe râurile Olt şi Lotru. Lucrările, iniţial estimate la 8.373.868,47 lei fără TVA, au fost adjudecate de Electromontaj Carpaţi, la valoarea de 7.586.818,10 lei fără TVA, ca urmare a parcurgerii unei proceduri de achiziţie publică în cadrul căreia au depus oferte 6 participanţi”, a informat compania

Lucrările vor fi executate într-o perioadă de 18 luni și constă în înlocuirea echipamentelor primare şi secundare cu echipamente tehnice şi informatice de ultimă generaţie.

”Continuăm modernizarea staţiilor de 110 kV, intenţia noastră fiind aceea de a introduce cât mai multe din capacităţi într-un nou ciclu de viaţă şi exploatare. Avem o mare responsabilitate în asigurarea securităţii sistemului energetic naţional, Hidroelectrica fiind compania cel mai des apelată pentru a echilibra consumul de electricitate cu producţia în piaţa naţională. Obiectivele din portofoliul nostru trebuie să fie gata să intervină cu promptitudine atunci când sunt apelate în sistem.  Acest lucru ne obligă să acţionăm foarte serios şi să investim în permanenţă pentru menţinerea în stare optimă de funcţionare a instalaţiilor. Pas cu pas procedăm la înlocuirea tuturor echipamentelor învechite şi introducem noi tehnologii care să permită automatizarea cât mai multor procese”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 3,2 miliarde lei, în creștere cu 77,9% față de perioada similară din 2020. De asemenea, compania a înregistrat un profit net de 1,687 miliarde lei, de două ori mai mare faţă de rezultatul net din primul semestru din 2020, de 805,5 milioane lei.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii