Cautare
, Staff

Energie |
|

Hidroelectrica, profit brut de 744 milioane de lei, în primele cinci luni, o creștere de 26%, cu o producție mai redusă

Hidroelectrica a obținut un profit brut de 743,7 milioane de lei, în primele cinci luni ale acestui an, reprezentând o creștere cu 26%, față de aceeași perioadă a anului trecut.
hidroelectrica

Chirurgul de afaceri

Diferența este de 154,6 milioane de lei peste suma obținută anul trecut.

Cifra de afaceri obținută de producătorul național de energie, în primele cinci luni ale acestui an, a fost 1,436 miliarde lei,, crescând cu 11%, față de 1,296 miliarde lei, în perioada similară a anului trecut.

Surprinzător este că aceste creșteri au fost obținute cu o producție mai redusă. Producția la cinci luni 2017 este de aproximativ 6,5 TWh, o scădere de 7%, față de 7 TWh realizați în aceeași perioadă a anului 2016.

Perioada a fost marcată de apelari cu caracter excepțional pe piața de echilibrare, Hidroelectrica fiind un factor de stabilitate al Sistemului Energetic Național.

Performantele Hidroelectrica in conditii hidrologice deficitare, exprimate prin cifra de afaceri si profitul brut, sunt mai bune decat in perioada similara a anului 2016 si reflecta masurile de eficientizare continuate de societate”, se subliniază într-un comunicat de presă al companiei.

Profitul net al producătorului de energie hidro s-a ridicat anul trecut la 1,22 miliarde de lei.

Hidroelectrica a ieșit definitiv din insolvență. Poate începe listarea

Curtea de Apel București a decis, în data de 30 martie 2017, să închidă definitiv insolvența Hidroelectrica, după aproape cinci ani de la deschiderea procedurii. La data deschiderii procedurii insolvenței, 20 iunie 2012, compania era parte într-un număr de 11 contracte bilaterale de furnizare a energiei electrice, care generaseră în perioada 2006-2012 o pierdere financiară de peste 4,87 triliarde de lei (aproximativ 1,1 miliarde de euro). În perioada 2013-2016, Hidroelectrica a raportat un profit cumulat de un miliard euro și o EBIDA anuală de 500 milioane euro. În insolvență, valoarea de piață a companiei s-a dublat de la două miliarde de euro în 2012 la patru miliarde de euro în 2016.

Greg Konieczny (Fondul Proprietatea): Doar un miracol mai poate aduce Hidroelectrica la bursă, anul acesta

Hidroelectrica a avut un profit brut de 1,1 miliarde de lei în 2015 

FP solicită revocarea a patru membri din Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii