Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Hidroelectrica modernizează cinci staţii de 20kV pe sectorul Olt Superior. Contract în valoare de 1,2 milioane lei fără TVA

Producătorul de energie Hidroelectrica a anunţat miercuri semnarea contractului pentru modernizarea staţiilor de 20 kV Voila, Viştea, Arpaşu, Scoreiu şi Avrig, amplasate pe sectorul Olt Superior.   
hidroelectrica

Hidroelectrica a semnat contractul pentru modernizarea staţiilor de 20 kV Voila, Viştea, Arpaşu, Scoreiu şi Avrig, amplasate pe sectorul Olt Superior. Lucrările, estimate iniţial la 1.388.566,75 lei fără TVA, urmează a fi executate de asocierea Energotehnica (Lider), Energoconsult (asociat)  Energototal (asociat), care şi-a adjudecat contractul de achiziţie sectorială la valoarea de 1.208.285 lei fără TVA”, a informat compania.

Celulele care intră în componenţa staţiilor de 20 kV vor fi înlocuite în totalitate cu celule prefabricate noi, metalice, închise, de interior. Complementar, celula pentru LEA va fi echipată cu întreruptor debroşabil, iar celula de transformator va fi dotată cu siguranţe fuzibile montate pe cărucior debroşabil..

Oltul Superior cuprinde sectorul dintre acumularea Veneția (Hoghiz) şi confluenţa cu râul Lotru, are o lungime de 145 km și o cădere brută de 131 m. De asemenea, este alcătuit din 11 centrale, distingându-se trei subsectoare diferite.

Sectorul Voila – Avrig cuprinde cinci trepte de egală cădere, cu o diferenţă de nivel de 10 metri. Centralele hidroelectrice de pe acest sector sunt: Voila, Viştea, Arpaşu, Scoreiu şi Avrig, cu o putere totală instalată de 71 MW şi o producţie medie de energie de 174,3 GWh/an.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii