Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Hidroelectrica: Contract de 57,14 milioane lei fără TVA pentru modernizări la Porțile de Fier I

Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a semnat un contract de 57,14 milioane lei fără TVA pentru modernizarea unor instalaţii electrice la Porțile de Fier I.  
hidroelectrica

Proiectul, estimat inițial la 65,23 milioane lei fără TVA, are în vedere modernizarea instalaţiilor electrice aferente echipamentelor hidromecanice şi instalaţia de acţionare hidraulică aferentă barajului deversor Porțile de Fier I.

Astăzi, 17 iunie 2021, Hidroelectrica a semnat contractul de achiziţie sectorial având că obiect ‘Modernizarea instalaţiilor electrice aferente echipamentelor hidromecanice şi instalaţia de acţionare hidraulică aferentă barajului deversor Porțile de Fier I’. Lucrarea, estimată iniţial de Hidroelectrica la 65.236.791 lei fără TVA, a fost atribuită asocierii dintre DSD Noell GmbH (Leader) şi UTI Facility Management la valoarea de 57.145.610,00 lei fără TVA, ca urmare a parcurgerii unei proceduri de achiziţie publică în cadrul căreia entitatea câştigătoare a concurat cu Romelectro”, anunţă compania.

Contractul continuă seria investiţiilor de la Porţile de Fier, după o investiție de 3,14 milioane lei pentru modernizarea sistemelor SCADA din camerele de comandă ale centralelor PF I şi II, o investiție de circa 10 milioane lei pentru modernizare sistem de Monitorizare şi Diagnoză  CHE Porțile de Fier I şi demararea lucrărilor de protecție suplimentară la disipatorul de la PF I,  investiţie estimată, de asemenea, la 58 milioane de lei. 

“Lucrările angajate astăzi sunt de importanţă structurală pentru obiectivul Hidroelectrica Porţile de Fier I şi vin să rezolve problema uzurii fizice şi morale a unor componente ale barajului deversor şi nu numai. Se va proceda la înlocuirea acelor instalaţii cu durată de viaţă depăşită, unele aflate în uz de peste 50 de ani, cu echipamente moderne, care să înglobeze cele mai noi tehnologii şi care să permită automatizarea funcţionării, monitorizare şi control electronic, informatizare”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România, exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii