FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, acuză Hidroelectrica pentru faptul că ar putea livra energie direct către populație la un preț mai mic față de cel prezent. Acest lucru ar putea duce la o scădere a tarifelor la nivelul pieței, informează Digi24.

Virgil Popescu a declarat : “Hidroelectrica şi-a pierdut licenţa de furnizor de ultimă instanţă (FUI). Nu poţi să fii FUI dacă nu ai 3.000 de clienţi şi ANRE le-a retras această licenţă în urmă cu câteva luni. Ce companie eşti tu, fără 3.000 de clienţi naţionali?”.

Dacă furnizorul dă faliment sau nu mai poate livra energie consumatorului, atunci furnizorul de ultimă instanță este cel care îl va prelua.

“Oferta pe care o are Hidroelectrica, cu 255 de lei pe MWh, este o bătaie de joc. E doar pe site, nu o promovează, pentru cine este ea, pentru salariaţii lor? Ei nu se duc către oameni să încheie contracte. Să-şi facă un departament de vânzări cum trebuie!”, a mai adăugat Virgil Popescu.

Conform spuselor ministrului economiei, livrarea de energie către clienți casnici ar putea fi o afacere profitabilă pentru Hidroelectrica. Ministrul a mai subliniat faptul că la 1 ianuarie 2021 piața de energie electrică se va liberaliza complet.