FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Afacerea noastră este bancară și ne servim clienții indiferent când, unde și la ce oră. Deci, din această perspectivă, în First Bank suntem ‘always on’. Desigur, ca indivizi, cu toții avem nevoie și ne vom lua timp pentru vacanțe.

Certitudini și predictibilitate

Ei bine, nu există certitudini și/ sau predictibilități. Totul este incert și nimeni nu poate prezice viitorul. Pandemia este unul dintre exemplele care ne-a învățat acest lucru. Totuși, asta nu înseamnă că nu ne putem continua călătoria. Noul banking utilizează tehnologia pentru a asigura servicii mai facile și mai bune. Asta facem în First Bank: servicii bancare digitale, dar întotdeauna cu dimensiune umană. Și vedem că este o abordare care dă rezultate, clienții noștri răspund favorabil acestui mix. De exemplu, serviciile care până acum erau vândute doar în sucursale, sunt în prezent disponibile la 1 click distanță: deschiderea unui cont curent, accesarea împrumuturilor de către companiile mici și mijlocii, obținerea de consiliere financiară prin video banking, toate fac parte din portofoliul First Bank. În curând vom lansa un nou serviciu, prin care clienții noștri pot solicita online un credit ipotecar, vor primi aprobarea în termen de 24 de ore și trebuie să vină la sucursala bancară doar o singură dată, la întocmirea contractelor notariale.

Îngrijorări

Cred că suntem într-o situație bună, ar trebui să privim 2021 mai mult cu optimism decât cu îngrijorare. Să nu uităm că am lăsat în urmă un an ca niciun altul, probabil un an care va rămâne emblematic pentru acest deceniu, asa cum 2008 a fost emblematic pentru deceniul 2001 – 2010.

Abia am început acest deceniu, însă cred că deja putem vorbi despre tumultoasa decadă a anilor ’20, la fel ca acum un secol.

Economia României are premise bune. Pentru 2021 se estimează o creștere economică de 6%- 7%, ceea ce ne clasează pe o poziție fruntașă în topul UE. Deseori România se află pe poziții inferioare în statisticile UE, tocmai de aceea, acum ar trebui să fim optimisti că România se descurcă mult mai bine decât țările UE mai mari, cum ar fi Germania. Nu sunt îngrijorat de evoluțiile din această vară. Dar sunt mai degrabă preocupat de inflația din România, care începe să scape de sub control și prevăd că ratele dobânzilor pentru credite vor fi mai mari.

Planuri de business

Pentru First Bank nu există nicio diferență între acest an sau anul viitor. Planurile noastre rămân fidele strategiei ‚Digital with human touch’. Tot ceea ce propunem clienților ține cont de promisiunea brandului First Bank: de a oferi servicii simple, intuitive. Vrem să punem la dispoziția clienților noștri servicii bancare convenabile, care răspund nevoilor și obiectivelor lor financiare. De exemplu, anul trecut am lansat noua aplicație de mobile banking, proiectată de la zero, cu un design de social app, atât de familiar tuturor utilizatorilor de medii digitale. În același timp, pentru a simplifica interacțiunile la distanță, am implementat semnătura electronică, care acum ne permite să finalizăm tranzacții online, fără a fi nevoie de vizite la sucursale.

2022 îl vedem ca pe un an în care vom consolida ceea ce am construit până acum, așa că vom vedea servicii First Bank din ce în ce mai personalizate, adaptate cerințelor pieței.

Vacanță în țară sau străinătate

Da, probabil îmi voi lua câteva zile libere și intenționez să rămân în România. Nu văd de ce aș mai trece prin bătăile de cap pe care le presupune o călătorie în stăinătate în aceste zile, când am la doi pași o țară atât de frumoasă cu vreme foarte bună.