FacebookTwitterLinkedIn

Japonia este trendy. La modă, adică. Nicicând Facebookul sau Instagramul nu au mai văzut așa o invazie de imagini din Țara Soarelui Răsare postate de români ca în ultimii ani. Ăsta e un lucru bun. Lumea călătorește, află, trăiește lucruri noi, senzații, gusturi, bucurii. Să povestim acum și despre o activitate inedită din Japonia: vizita la un love hotel. Da, da, la un love hotel.

Love hotelurile sunt hoteluri unde poți închiria o cameră pentru o oră-două-trei (sau pentru o noapte) pentru a te odihni sau pentru a petrece timp de calitate cu partenerul/partenera. Există de când lumea și nu sunt specifice doar Japoniei, însă se pare că aici au fost inventate. Mai precis, în Kyoto, undeva pe vremea dinastiei Edo. Pe atunci, love hotelurile erau folosite de cavaleri pentru a se întâlni în secret cu frumoase curtezane, iar de atunci și până acum destinația a rămas cam aceeași: loc de rendez-vous. Și din Japonia s-au răspândit în toată Asia și America Latină. Americanii au și ei motelurile lor, și europenii… avem și noi diverse locuri cu diverse nume, dar cu aceeași finalitate. Cu finalitate.

Love hotelurile din Japonia sunt „cele mai” din întreaga lume. Tot ce-ți trece prin cap găsești la un love hotel. Imposibil să fi fost în Japonia și să nu le fi văzut. Poate nu știați ce sunt și la ce folosesc, dar, cu siguranță, ați trecut pe lângă ele (sunt grupate mai multe împreună) în Tokio, Kyoto, Osaka, Hiroshima sau pe oriunde v-au purtat pașii. Cum se folosesc și ce găsiți înăuntru? Simplu: după ce găsiți intrarea – de obicei intrările sunt plasate discret –, ajungeți într-un hol unde aveți în față un panou cu imagini din camere. Cele disponibile sunt luminate. Alegeți camera apăsând pe butonul ce-i corespunde și veți primi un bon, gen cartelă. Urcați, pe scări sau cu liftul, veți găsi camera deschisă, intrați și acolo rămâneți pentru o oră, două, trei, cât doriți. De ieșit nu puteți ieși decât dacă plătiți.

Șederea minimă e de o oră. Când vreți să ieșiți, nu forțați ușa, nu se deschide decât atunci când se va fi efectuat plata. Lângă ușă veți observa un fel de aparat în care trebuie să introduceți cartela primită la sosire. Odată cartela citită, aparatul vă va indica durata șederii și prețul pe care trebuie să-l plătiți. Aveți două opțiuni: cash sau card. După ce plătiți, ușa se va deschide și veți putea pleca liniștiți.

Deci cu intratul și cu ieșitul am lămurit. Ce găsiți înăuntrul camerei? Lista ce urmează nu este și nu se vrea a fi exhaustivă, așa că puteți să vă puneți imaginația la lucru: există câte ceva pentru preferințele fiecăruia.

Toate camerele de la love hoteluri au câte o temă: de la Star Wars până la Hello Kitty. Există paturi rotunde sau în formă de inimă, paturi cu saltele cu apă sau chiar minipiscine (cu minicascade), există de la banalele jacuzzi la instalații de făcut vânt sau valuri, globuri cu oglinzi de discotecă sau console de jocuri.

Există camere decorate în stil Louis XV sau camere de pe pereții cărora vă zâmbesc personaje Disney, camere Batman sau camere cu tematică de jocuri de noroc: ruletă, black jack sau păcănele – plus păcănele în cameră, la care chiar puteți câștiga. Există mașini de karaoke (obligatoriu pentru un love hotel care se respectă) și un catalog important de piese cu care să vă impresionați partenerul/partenera. Sună tentant? Fiecare după preferințe, dar cu siguranță sună ca o experiență ce merită trăită.

În încheiere, momentul spovedaniei: cum și de unde știu eu atât de multe despre love hotelurile din Japonia? Păi, am fost la unul. Nu în cuplu, ci în trei: cu producătoarea și cameramanul. Am fost să filmăm. Nu știu ce fețe au făcut cei care supravegheau camerele de luat vederi din holul hotelului (cum ați citit mai sus, aceste hoteluri nu au recepție, cel puțin nu cu recepționeri), însă știu ce față a făcut femeia de serviciu care ne-a ajutat să ieșim din cameră după ce am filmat. V-am explicat că e simplu de ieșit, cartela în aparat, plata și se deschide ușa. Doar că nouă ni s-a blocat cartela și nu am putut plăti/ieși, așa că am apăsat butonul de panică (există și așa ceva, e roșu) și a venit o femeie care ne-a ajutat să plătim și să ieșim.

Bun. Acestea fiind spuse, love hotelurile sunt foarte populare în Japonia atât printre localnici, cât și printre turiști. E evident că turiștii se duc pentru ineditul situației (o parte și pentru faptul că o noapte aici e mai ieftină decât la un hotel normal), iar localnicii o fac din considerente practice: apartamentele din Japonia sunt foarte mici, iar love hotelurile sunt, pentru cuplurile tinere, soluția ideală de a se întâlni și de a petrece timp de calitate împreună.

Printre toate pozele cu cireși înfloriți și înghețată de ceai verde, nu am zărit niciuna cu vreun love hotel. Dar poate am dat idei. După pandemie.