FacebookTwitterLinkedIn

Heathrow a fost depășit de Paris Charles de Gaulle din cauza scăderii cererii pentru călătoriilor aeriene, în contextul pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmit BBC şi Reuters, citate de Agerpres.

În primele nouă luni din 2020, aproximativ 19 milioane de pasageri au trecut prin aeroportul londonez Heathrow, faţă de 19,3 milioane înregistraţi de aeroportul din capitala Franţei.

Pe următoarele locuri se clasează aeroporturile din Amsterdam (Schiphol) şi Frankfurt. Toate au introdus testări pentru pasageri ca metodă de a se evita carantina. Însă în Marea Britanie această testare “s-a desfăşurat într-un ritm prea lent”, astfel încât în trimestrul trei din 2020 numărul pasagerilor care au trecut prin aeroportul londonez a scăzut cu 84%.

Heathrow a renunţat la 500 de angajaţi și a raportat extinderea pierderilor în primele nouă luni din 2020, la 1,5 miliarde de lire sterline (1,95 miliarde de dolari).

De asemenea, compania a înrăutăţit estimările privind numărul de pasageri în 2021 la 22,6 milioane – mai puţin de un sfert faţă de nivelul din 2019.