FacebookTwitterLinkedIn

Filmul este adaptarea unui format norvegian („Øyevitne”/„Eye Witness”, cu un scenariu semnat de Christian Barna) și urmărește relația dintre doi adolescenți care oscilează între prietenie și atracție, în timp ce sunt prinși într-o serie de evenimente care îi pun în pericol: devin martorii unor crime comise într-o pădure de lângă Brașov.

Filmul se bazează pe o abordare realistă și lipsită de prejudecăți a relației dintre doi adolescenți expuși unor întâmplări care le vor pune la încercare sentimentele și identitatea. Elementele de thriller se întrepătrund cu cele de dramă, pe măsură ce investigația cazului (condusă de Elena Zamfir, un procuror ambițios și, în același timp, mamă adoptivă a lui Filip) avansează, iar relațiile dintre personaje ating puncte sensibile, care se transformă în conflicte greu de gestionat.

„Valea Mută” își ghidează publicul printre subiecte controversate: prejudecăți, „subteranele” familiilor contemporane, prăpastia care se creează între generații, raporturile disfuncționale dintre instituțiile statului, discrepanțele dintre păturile sociale, rețeaua de crimă organizată, care perpetuează suferința, nedreptatea și sărăcia într-o lume plină de contraste.

CITEȘTE: CINE A CÂȘTIGAT ȘI CINE A PIERDUT COTE DE PIAȚĂ ÎN PUBLICITATEA TV – 9 LUNI 2016

În rolurile principale ale noii producții HBO Europe sunt actorii Theodor Șoptelea și Vlad Bălan, care debutează în film, Rodica Lazăr („Orizont”, „Carmen”), Emilian Oprea („De ce eu?”, „Autoportretul unei fete cuminţi”).

Din distribuția miniseriei mai fac parte: Corneliu Ulici, Alexandra Fasolă, Ovidiu Niculescu, Mihai Călin, Alina Berzunțeanu, Mihaela Trofimov, Remus Mărgineanu, Ioan Tiberiu Dobrică.

Regia este semnată de Marian Crișan („Orizont”, „Rocker”, „Morgen”) iar imaginea, de Tudor Mircea („Comoara”, „Când se lasă seara pestre București sau metabolism”, „Rocker”).

Filmările au durat 48 de zile și s-au desfășurat, în cea mai mare parte, în județul Brașov. Echipa HBO implicată în realizarea și producția seriei este reprezentată de Johnathan Young și Steve Matthews, producători executivi HBO Europe, Andra Radu, producător creativ HBO România, și Alina David, producător HBO România.

Casa de producție a seriei „Valea mută” este Castel Film, reprezentată de Bogdan Moncea.