Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

HBO va difuza în premieră „Omul pasăre”, un nou documentar produs de HBO Europe în România

HBO va difuza, în premieră, o producţie originală HBO Europe, „Omul pasăre”, pe 23 octombrie, de la ora 20:00. Documentarul prezintă o parte din viaţa celui mai în vârstă pilot român (78 de ani) care încă zboară, informează MEDIA EXPRES.
Nicolae Mihăiţă - HBO

Acesta este al 11-lea documentar produs în România de HBO. Producţia va fi disponibilă şi pe HBO GO, începând cu 23 octombrie.

Documentarul, cu o durată de o oră şi 15 minute, regizat de Alexandru Mavrodineanu şi coregizat de Mihai Grecea, îl prezintă pe „Omul pasăre”, adică pe Mihăiţă Nicolae (aka: „Mami”), un pilot care la vârsta de 78 de ani care doreşte să câştige – pentru a zecea oară! – campionatul naţional de planorism.

„Mami” este o legendă printre aviatorii români. La vârsta de 78 de ani, el este cel mai în vârstă pilot român activ.

Cea mai gravă problemă cu care s-a confruntat în viaţă a fost accidentul lui Luci, fiul său, care s-a prăbuşit în timpul unui antrenament cu deltaplanul. Luci este în scaunul cu rotile de 26 de ani.

Zi după zi îşi vede fiul imobilizat şi este conştient de faptul că Luci nu-i va moşteni talentul. Cel mai probabil acesta este motivul pentru care Mami continuă să zboare cu asemenea încăpăţânare ca şi cum ar trebui să zboare pentru două persoane.

Acum, la 78 de ani, intenţionează să obţină cel de-al zecelea titlu de campion naţional la competiţia de planorism de distanţă.

„Momentul în care Alexandru Mavrodineanu, prieten cu Mami şi fost elev de-al său, a venit în decembrie 2012 să mă întrebe cum mi s-ar părea un film despre Mami, mi-a răsturnat perspectiva. Prin perdeaua de fum care îl înconjura pe erou, am început să-l descopăr pe omul Nicolae Mihăiţă. Cu Alex făcusem echipă bună pe teritoriul aeronautic, aşa ca am primit cu optimism propunerea de a face împreună un film despre cel mai în vârstă pilot activ din România”, a declarat Mihai Grecea.

La rândul său, Alexandru Mavrodineanu, regizorul filmului, a spus: „Îi admir şi îmi place să îi susţin pe cei care în lupta zilnică reuşesc să încline balanţa înspre pasiune şi bunăvoie. Mami, după părerea mea, este un exemplu aproape didactic de un asemenea om, aproape un arhetip, şi dorinţa mea este ca aceste modele să fie împărtăşite cu un public cât mai larg. Poate că un procent dintre spectatori, fie el cât de mic, se va simţi inspirat sau va prinde curaj să facă ce îi sugerează sufletul, îmbogăţind astfel societatea cu un spirit mai liber”.

„Omul pasăre” a avut avanpremiera în seara de 16 octombrie, la Teatrul Excelsior din Bucureşti. Acolo a fost prezentă echipa care a lucrat la acest film, inclusiv subiectul documentarului, împreună cu fiul sau.

Până în acest moment, HBO a produs în România zece documentare originale: „Nunţi, muzici şi casete video” (r. Tudor Giurgiu), „Apocalipsa după şoferi” (r. Alexandru Solomon), „Australia” (r. Claudiu Mitcu), „Lumea văzută de Ion B.” (r. Alexander Nanau), „Circul Vesel” (r. Claudiu Mitcu), „The Shukar Collective Project” (r. Matei-Alexandru Mocanu), „Victoria” (r. Adi Voicu, Ana Vlad), „Doina Groparilor” (r. Pavel Cuzuioc), „Vorbitor” (r. Radu Muntean şi Alexandru Baciu), „Anul dragonului” (r. Iulian Ghervas şi Adina Popescu) şi continuă seria acestora cu producţia „Omul pasăre”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii