Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

HBO Max: Retrage “Pe aripile vântului” din cauza protestelor

HBO Max a anunțat retragerea filmului “Pe aripile vântului” în contextul în care companiile de divertisment își analizează conținutul pe care îl oferă.
hbo max

HBO Max a anunțat retragerea filmului “Pe aripile vântului” în contextul în care companiile de divertisment își analizează conținutul pe care îl oferă,  în timpul protestelor anti-rasiste și împotriva brutalității polițienești, informează The Wall Street Journal.

“Pe aripile vântului”, filmul considerat un clasic al cinematografiei americane și câștigător a 8 premii Oscar, spune povestea frumoasei Scarlett O’Hara și povestea ei amoroasă cu Rhett Butler. Mare parte din peliculă se petrece pe plantația O’Hara, Tara și în Atlanta, în timpul și după Războiul Civil.

AT&T Inc., compania-mamă HBO Max, a ales retragerea acestui film din platformă pe fondul îngrijorărilor cu privire la rasism apărute în urma cazului George Floyd. Un representant al HBO Max a declarat despre filmul “Pe aripile vântului” că este “un produs de referință pentru perioada în care a apărut și înfățișează unele dintre prejudecățile entice și rasiste care, din păcate, au fost considerate normale în societatea americană”. Acesta a mai adăugat că atunci când filmul se va întoarce pe platformă pentru publicul larg, va fi “cu o discuție a contextului său istoric și o denunțare a practicilor din trecut, dar va fi prezentat așa cum a fost creat inițial, pentru că dacă ar fi făcut altfel ar însemna că se pretinde că acele prejudecăți nu au existat niciodată”.

Serialul “Cops”, un reality-show care pune poliția într-o lumină favorabilă, a fost anulat de Paramount Network. Un alt serial asemănător, “PD Live” a fost retras din grila de programe a postului A&E.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii