Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

HBO a fost victima unui atac cibernetic

HBO a devenit în premieră victima unui atac cibernetic în SUA, la sfârșitul lunii iulie, în urma căruia 1,5 TB* de informații au fost copiate ilegal, autorii atacului susținând că au furat inclusiv episoade nedifuzate din ultima serie „Game of Thrones”, potrivit presei internaționale.
HBO piratat

Entertainment Weekly, care a difuzat primul informația, susține că un hacker a trimis e-mailuri duminică, 31 iulie, la mai mulți ziariști anunțând „performanța” și că va oferi spre download „Game of Thrones”, iar ziaristului care va difuza cel mai eficient informația îi va oferi un interviu în exclusivitate.

HBO nu a confirmat nici titlurile, nici cantitatea de date accesată ilegal, dar în dimineața zilei de 1 august președintele și CEO HBO Richard Plepler a transmis un e-mail angajaților în care a confirmat incidentul și furtul de date.

În aprilie 2017, un hacker a penetrat Netflix și a difuzat episoade din sezonul al cincilea al seriei „Orange Is the New Black” înaintea premierei din vară.

În mai, un hacker a susținut că a furat „Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”, dar Disney a spus că informația a fost un hoax.

Cea mai mare victimă de la Hollywood a fost Sony în anul 2014, când aproximativ 100 terabytes de date au fost uploadate online (versus 1.5 TB în atacul HBO).

Presa americană mai notează că HBO a dus o adevărată ciberbătălie pentru a păstra episoadele „Game of Thrones” secrete și să împiedice conținutul să fie distribuit ilegal în special înainte de prima difuzare a episoadelor.

VEZI TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MARI AUDIENȚE ÎN URBAN – IULIE 2017

În sezonul al cincilea, primele patru episoade s-au „scurs” în online înainte de premieră, episoadele provenind de pe DVD-urile oferite în avans presei și insiderilor din industrie. HBO a încetat de atunci practica de a trimite episoade spre vizionare criticilor, în avans.

În același an, unele clipuri au fost publicate înainte de lansarea oficială provenind de la distribuitorii HBO din afara SUA – inclusiv imaginile cu moartea lui Jon Snow au apărut online înainte de difuzarea episodului final.

În urmă cu doar câteva săptămâni, un trailer pentru „Game of Thrones” destinat difuzării la Comic-Con a apărut pe YouTube înainte de târgul din San Diego.

Incidentele de acest fel au fost însă considerate scurgeri accidentale, în vreme ce evenimentul de la sfârșitul lunii iulie a fost primul în care HBO a fost victima unui atac cibernetic propriu-zis.

*TB este acronimul din engleză pentru “terrabyte”, unitate de măsură a informației în mediul digital, n.red.

MIHAI PAVELESCU este editor MEDIA EXPRES.

TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MARI AUDIENȚE PE NAȚIONAL – IULIE 2017

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii