FacebookTwitterLinkedIn

„Valea Mută” este un thriller care are ca protagoniști doi adolescenți a căror întâlnire clandestină se transformă într-un coșmar. Seara celor doi este întreruptă de o crimă la care sunt martori fără voie.

Regia producției HBO Europe este semnată de Marian Crișan. Echipa HBO care va produce miniseria „Valea Mută” este formată din: Johnathan Young și Steve Matthews, producători executivi HBO Europe, Andra Radu, producător creativ HBO România, și Alina David, producător HBO România.

Imaginea filmului este semnată de Tudor Mircea, cu care Marian Crișan a colaborat și la „Megatron”, „Morgen” și „Rocker”, iar casa de producție a miniseriei este Castel Film, reprezentată de Bogdan Moncea.

Noua producție HBO Europe va avea patru episoade și este o adaptare a unui format norvegian, „Øyevitne”/ „Eye Witness”. Scenariul miniseriei „Valea mută” a fost scris de Cristian Barna.

Filmărle vor dura timp de 48 de zile și au loc în mai multe localități din țară, printre care: Brașov, Cheia și București. Premiera producției este programată pentru finele anului.

În 2008, Marian Crișan câștiga cu „Megatron” trofeul Palme D’Or la Cannes pentru cel mai bun scurtmetraj. Debutează în lungmetraj cu producția „Morgen” cu care a câștigat Premiul Special al Juriului și Premiul Ecumenic la Festivalul Internațional de Film de la Locarno și Premiul de regie la Wiesbaden.

În 2012, al doilea lungmetraj, „Rocker”, are premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian. Cel mai recent film al său, „Orizont”, a avut premiera în 2015 la Tallin Black Nights Film Festival. 

România pe locul 50 în topul mondial al conexiunilor la mediul digital