FacebookTwitterLinkedIn

„Cinema, mon amour” prezintă povestea lui „Victor Purice – manager, fost operator și cinefil împătimit, și a celor două angajate ale sale, Cornelia și Lorena. Zi de zi, aceștia luptă pentru a păstra cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamț – unul din cele circa 20 de cinematografe funcționale, dar pustii, încă nedigitalizate, aparținând RADEF” – arată un comunicat HBO.

„Cinema, mon amour” a câștigat anul acesta două premii, Cat & Docs Award și Croatian Radio Television HRT Award la Festivalul de la Sarajevo, în cadrul workshop-ului Docu Rough Cut Boutique. Documentarul a fost selecționat și în competiția Next Masters la Festivalul Internațional de Documentar și Animație DOK Leipzig.

Montajul este semnat de Ioachim Stroe, imaginea de Tudor Panduru și Alexandru Belc, iar de sound design s-au ocupat Vlad Voinescu și Filip Mureșan. Producătorii filmului sunt Hanka Kastelicová (HBO Europe) și Tudor Giurgiu (Libra Film), iar co-producători Radovan Sibrt și Viktória Hozzová.

Producătorul executiv al filmului este Bogdan Crăciun. „Cinema, mon amour” este o producție Libra Film, în co-producție cu HBO Europe și Pink Productions (Cehia). Proiectul a fost dezvoltat în cadrul programului MEDIA al Uniunii Europene.

HBO Europe – deţinut de compania americană Home Box Office, Inc. – difuzează programe de televiziune premium în 15 ţări: Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România, Olanda, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia, Croaţia, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina.

HBO Europe oferă în România patru canale de filme – HBO, HBO Comedy, Cinemax şi Cinemax2, atât în format HD cât și SD, şi un serviciu de video la cerere („video on demand”) – HBO GO. Sediul HBO Europe se află în Budapesta, Ungaria.