Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

HBO difuzează „Anul dragonului”, un nou documentar produs în România

hbo_anul_dragonului.jpg
HBO prezintă în premieră şi în exclusivitate o nouă producţie originală: documentarul „Anul dragonului”, a cărui regie este semnată de Iulian Manuel Ghervas şi Adina Popescu, pe 13 iunie, de la ora 20:00, potrivit unui comunicat difuzat de HBO România, preluat de Media Expres.

Filmul va fi difuzat în avanpremieră în cadrul celei a douăsprezecea ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), în cadrul zilei HBO, joi 6 iunie 2013. „Anul dragonului” este o producție HBO Europe realizată de 4 Proof Film.

Documentarul prezintă poveştile unor imigranţi chinezi din Bucureşti, rătăciţi în peisajul social şi economic din România actuală, şi, în acelaşi timp, surprinde fragmente din realitatea românească văzute şi înţelese din perspectiva lor. Filmul dezvăluie aspecte din viaţa a trei bărbaţi care reprezintă grupuri sociale distincte şi, în acelaşi timp, spune povestea unei comunităţi care încearcă să se adapteze într-o ţară necunoscută de care o leagă, însă, un trecut politic comun.

Han Wenlong este un imigrant ilegal al cărui vis de a lucra pe un şantier din Europa de Est s-a sfârşit înainte de a începe. Shen Xiaoming este un om de afaceri care trăieşte suspendat între două lumi. Li Jianhua este un jurnalist care spune povestea acestei comunități.

„«Anul Dragonului» este în primul rând un film despre adaptare, despre nişte oameni care au venit în România pentru că au învăţat la şcoală că poporul român le este «prieten şi frate», iar odată ajunşi aici au descoperit o cu totul altă realitate, au declarat regizorii filmului, Iulian Manuel Ghervas şi Adina Popescu.

Până în acest moment, HBO a produs în România nouă documentare originale: „Nunţi, muzici şi casete video” (r. Tudor Giurgiu), „Apocalipsa după şoferi” (r. Alexandru Solomon), „Australia” (r. Claudiu Mitcu), „Lumea văzută de Ion B.” (r. Alexander Nanau), „Circul Vesel” (r. Claudiu Mitcu), „The Shukar Collective Project” (r. Matei-Alexandru Mocanu), „Victoria” (r. Adi Voicu, Ana Vlad), „Doina Groparilor” (r. Pavel Cuzuioc), „Vorbitor” (r. Radu Muntean şi Alexandru Baciu) şi continuă seria acestora cu producţia „Anul dragonului” (r. Iulian Manuel Ghervas şi Adina Popescu).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii