Cautare
, Staff

ForbesLife |
|

Harta Regatului Boemiei

Pe 27 februarie, în cadrul primului concert din stagiunea „Cartografii Sonore”, de la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, muzica va dezvălui povestea unei hărți din 1720, cu o valoare istorică puțin cunoscută în România.
 aboneaza-te
Bohemia Harta

Harta poartă denumirea de „Regni Bohemiae, Ducatus Silesiae, Marchionatus Moraviae et Lusatiae” și a fost realizată de reputatul cartograf german J. B. Homann și publicată la Nürnberg, în anul 1720.

Programul ales se înscrie în repertoriul tipic școlii vieneze de compoziție (Haydn și Beethoven), clasicismul vienez fiind legat de perioada în care Boemia, parte a Imperiului Austriac, influența consistent muzica academică.

Concertul cuprinde lucrări a trei compozitori cu o biografie întipărită în ținutul Boemiei istorice: J. Haydn: Quartet op. 64 no. 5 – „The Lark”, L. van Beethoven: Quartet op. 95 -„Serioso” și A. Dvořák: Quartet op. 96 no. 12 – „American”, sub recitalul Solaris Quartet.

Dvořák, cel de-al treilea compozitor al serii, este și primul compozitor boemian de notorietate mondială, distingându-se prin capacitatea de a integra, cu mult rafinament, materialul folcloric în limbajul muzical romantic de secol XIX.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii