Cautare
, Contributor

SmallBusiness |
|

Harap Alb continuă și Zitec anunță un parteneriat de dezvoltare

Harap_Alb_continua.png
Editura HAC!BD, proprietarul singurei reviste profesioniste de benzi desenate din România, Harap Alb continuă!, cedeaza 30% din acțiuni companiei Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicații online.

Compania Zitec investea numai în startup-uri americane, însă a luat decizia să contribuie și la dezvoltarea businiss-urilor românești, astfel investind în revista de benzi desenate Harap Alb continuă.

“Am inclus in strategia noastra de crestere si diversificare si implicarea intr-un business local, care mizeaza sa se extinda si la nivel international. Harap Alb continua este un produs media inovator pe piata locala, ce isi propune sa deschida apetitul celor interesati de acest gen si, mai mult, sa educe romanii in ceea ce priveste consumul de banda desenata”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO Zitec.

Revista a fost lansată pe piață în octombrie 2012, și este publicată o dată la fiecare două luni, într-un tiraj de 10.000 de exemplare, iar costul unei reviste este de 4,9 RON. Publicația poate fi achiziționată și online, pe site-ul www.harapalbcontinua.ro. Realizarea primelor 3 numere ale revistei au presupus investiții de 100.000 de euro, fondurile provenind de la fondatorii revistei.

“Prin comic book-ul HAC am vrut să arătăm că avem și noi modele de urmat și că nu există doar Supermeni și X-Meni”, a declarat Mihai Ionascu. În viitor, revista va fi auditată de către BRAT (Biroul Român de Audit Transmedia) și SNA (Studiul Național de Audiență), iar data de apariție a revistei va fi redusă la o lună, de la două, și Zitec se va ocupa de extinderea prezenței publicației Harap Alb continuă în spațiul online.

În ultimii ani, producătorul local de aplicații online a investit 520.000 de dolari în trei startup-uri americane, Videopublishing.com, Zipongo și HuddleHero.com, în care deține participații minoritare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii